10 Martie 2012 publicat în Retete culinare 4 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
O delicioasa reteta de snitel vanatoresc pregatit din piept de pui, ciuperci si vin rosu. Foarte aromat si consistent!

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru snitel vanatoresc:

  • 1 piept de pui dezosat (despre dezosare cititi aici)
  • 500 g ciuperci
  • 3 oua
  • 1 ceapa
  • 1 pahar vin rosu
  • 2 linguri smantana pentru gatit
  • pesmet
  • 2 linguri faina pentru sos si 3-4 linguri pentru snitele
  • 50 - 70 ml ulei
  • condimente: cimbru, oregano, boia
  • sare, piper

Mod de preparare snitel vanatoresc:

Pentru a pregati snitelele avem nevoie de 3 farfurii intinse astfel: intr-una amestecam 3-4 linguri faina cu sare, piper, cimbru, boia si oregano, in alta amestecam pesmetul cu sare si piper, iar in cea de-a treia batem ouale cu 2-3 linguri de ulei.

Tocam ceapa marunt si o calim cateva minute intr-o lingura de ulei. Adaugam apoi ciupercile taiate felii si le lasam la foc mediu. Cand ciupercile sunt aproape gata punem doua linguri de faina, amestecam continuu 1-2 minute, apoi adaugam paharul de vin. Lasam la foc mic pana cand scade suficient de mult, devenind astfel un sos destul de gros peste care punem smantana chiar inainte sa stingem focul.

Cat timp sosul este pe foc putem pregati carnea pentru snitele. Luam pe rand fiecare snitel, il dam intai prin faina, apoi prin ou, iar in cele din urma prin pesmet, punandu-l apoi in tigaia cu ulei incins. Avem grija sa le intoarcem cand prind o culoare aurie. Nu aglomerati tigaia de snitele, e bine sa aveti spatiu de manevra. Focul trebuie sa fie la minim, cand incepem sa le prajim, dar uleiul trebuie bine incins inainte.

Punem pe farfurie un snitel, il acoperim cu sosul de ciuperci si presaram patrunjel tocat marunt. Merge si niste piure de cartofi sau cartofi natur, dar snitelele sunt foarte bune si simple.

O reteta recomandata de Bucataria Furnicutilor!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri