Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru bulz de balmos cu branzica de capra si jumari de kaizer:
- 1 l de apa
- 500-600 gr malai grisat
- un varf de lingurita de sare
- 100 gr unt
- 300 ml jintuiala (sau iaurt/lapte acru de oaie/capra/bivolita)
- 300 gr branzica de capra
- 300 gr kaizer sau slanina afumata cu carne
Mod de preparare bulz de balmos cu branzica de capra si jumari de kaizer:
1. Puneti apa cu sare la fiert si cand clocoteste adaugati malaiul dintr-o data; acoperiti si lasati sa fiarba apoi dupa ce s-a patruns, cu un facalet amestecati iute pe foc mic pana cand iese o pasta de malai cremoasa si fina;
2. Adaugati, untul, jintuiala sau iaurtul/laptele acru de oaie/capra ori bivolita (gustul nu va fi la fel in lipsa jintuielii insa se poate face reteta si cu acesti inlocuitori); mai fierbeti pana cand obtineti o mamaliga consistenta pe care sa o puteti modela cu mana; lasati sa se raceasca; mai puteti adauga faina de malai in cazul in care simtiti ca mamaliga obtinuta este prea moale si iar faina prea putina pentru a inchega balmosul;
3. Pana cand mamaliga se raceste, prajiti kaizerul, scurteti-l de grasime si amestecati-l cu branza in care adaugati mirodenii: cimbru, marar, cateva seminte de chimion (dupa gust); piper si putina sare;
4. Modelati cu mana bile de mamaliga, faceti o gropita in mamaliga si puneti o lingura de branza cu kaizer, "inchideti bila" de mamaliga si asezati bilele de mamaliga intr-o tava tapetata cu hartie de copt, ori folie de aluminiu;
5. Optional: tesiti bilele de mamaliga si spargeti in fiecare un ou peste care puneti un cubulet de unt si condimente si dati la cuptor pana cand oul este facut.
O reteta recomandata de blogul klausburger.blogspot.com
SOS Satele Copiilor organizează a treia ediție a festivalului de bine FestiSAT
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana