Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru chiftele cu cartofi si orez:
- 7 cartofi potriviti
- 1 ceapa mijlocie
- 3 linguri orez
- sare
- piper
- vegeta (optional)
- faina
- 4-5 catei usturoi
- ulei
- pesmet
Mod de preparare chiftele cu cartofi si orez:
Punem la fiert in apa cu sare cartofii in coaja, iar orezul il fierbem in apa cu mirodenii (sau vegeta).
Dupa ce s-au fiert cartofii ii curatam si ii dam pe razatoare apoi ii amestecam cu orezul fiert si scurs, ceapa data pe razatoare mica, usturoiul pisat, sare, piper si faina atat cat e nevoie pentru a se putea lucra cu aceasta compozitie.
Facem apoi bilute cu ajutorul mainilor umezite in prealabil, apoi le aplatizam si dam prin pesmet si prajim pe ambele parti in ulei incins.
Se servesc de preferinta cu mustar. Sunt o bunatate!
Pofta buna!
Pe blogul Kata's Kitchen gasiti o multime de retete gustoase!
Sarcina în adolescență – riscuri și recomandări
Ce vrea Bolojan să schimbe la companiile de stat: măsurile propuse
România obține patru medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2025!
2 copii români au obținut, în premieră, locul 1 la Olimpiada Mondială de Abac WAMAS!