Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru supa alsaciana:
- o ceapa de marime medie
- 2-3 cartofi
- o mana de ciuperci
- o rosie
- o bucata de ardei verde
- sare
- piper
- patrunjel verde
- un varf de cutit de dafin maruntit
- un morcov mic
Mod de preparare supa alsaciana:
Legumele se spala si se curata de coaja, daca trebuie, apoi: ceapa, (ar trebui verde) se taie julien. Cartofii se taie sferturi apoi pe jumatate fiecare felie. Ciupercile se taie felii subtiri. Rosia si ardeiul se taie cubulete, morcovul se da prin razatoarea mica.
Pune tusea la colț cu Imunotus

Se pune ulei - de masline, daca aveti si daca va place gustul lui la mancare - intr-o tigaie si se trage mai intai ceapa impreuna cu cateva fire de dafin, pana devine translucida, apoi se rumenesc putin si cartofii, ciupercile si morcovul. Doar cat sa capete putina culoare, nu trebuie sa le prajiti de-a dreptul.
Dupa aceea se pun intr-o oala cu 1,5-2 l de apa sa fiarba pe foc mediu cca 30 de minute. Dupa un sfert de ora se adauga rosia si ardeiul. Se potriveste de sare si piper. La urma se pune patrunjelul tocat si se inchide focul.
Șase pași către dieta unui adult sănătos

Cine doreste, poate pune bors, sau poate acri aceasta supa cu orice altceva obisnuieste, transformand-o in ciorba.
Se serveste cu patrunjel proaspat, tocat, pus direct in farfurie.
Pofta buna! :)
O reteta recomandata de caietul-cu-retete.blogspot.com
Grupuri de suport și pentru aparținătorii pacienților cu cancer
Scrisoare deschisă a Directorului executiv UNICEF: Cinci lecții pe care le putem învăța din pandemie
Povestea ta, de ziua noastră
Pot fi obligați părinții să-și trimită copiii la școală dacă există riscul infectării cu COVID?