Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru cartofi copti cu malai, rozmarin si usturoi:
- 5-6 cartofi
- 4-5 linguri de ulei
- 4-5 catei de usturoi
- cateva crengute de rozmarin
Mod de preparare cartofi copti cu malai, rozmarin si usturoi:
Uite cum se-ntampla fenomenul: cureti cartofii, ii speli si ii tai in cuburi/felii maricele. Ii fierbi in apa gata clocotita vreo 15 minute si ii scurgi bine.
Separat, incingi 4-5 linguri de ulei de masline extravirgin si adaugi cateva crengute de rozmarin si 4-5 catei de usturoi feliati. Lasi inca 1 minut pe foc mic, sa se infuzeze bine uleiul cu aroma rozmarino-usturoiata si te-ai facut cu un super ulei aromat, numai buna de mozolit cartofii cu el.
Pui cartofii in tava tapetata cu hatie de copt, picuri uleiul aromat peste ei, presari deasupra vreo 3 linguri de malai si niste sare grunjoasa si ii amesteci bine, cat sa se distribuie uniform toate bunataturile peste ei :)
Ii bagi la cuptor sa se rumeneasca frumos, la foc mediu, timp de 30-40 de minute, intorcandu-i de cateva ori intre timp at voila: cartofi aurii, super deliciosi, super crocanti and totally guilt free!
Pe blogul leblogpiquant.com gasiti si alte retete la fel de delicioase!
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân