12:03, 2 Martie 2012 publicat în Retete culinare

O salata de cus-cus cu fructe foarte consistenta si sanatoasa!

Timp de preparare: aproximativ 45 min
Portii: 8 portii mari

Dificultate: redusa

Citeste si:
Pregateste-te pentru ceva #EXTRAORDINAR la USAMV Bucuresti
Pregateste-te pentru ceva...

Ingrediente ncesare pentru salata de cus-cus cu citrice:

  • 300 gr cus-cus/bulgur fin
  • 3 portocale potrivite ca marime
  • 1 lamaie
  • 1 grapefruit mai mare
  • 1 rodie mai mare
  • 300 gr piept de pui dezosat si fara pielita
  • sare, piper, ulei din samburi de struguri

Mod de preparare salata de cus-cus cu citrice:

1. Taie din pieptul de pui fileuri, pe care le bati usor cu un ciocan special de bucatarie; sareaza si pipereaza fileurile de piept de pui si prajeste-le pe grill, apoi lasa-le la racit;
2. Alege un cus-cus fin, facut din grau si nu din aluat de taietei; il poti gasi pe rafturile hypermarket-urilor la preturi bune; pregateste un platou sau o cratita intinsa si un ibric, la fel si o salatiera;
3. Pune la fiert in ibric 100 ml apa, sucul stors de la o jumatate de portocala, sucul stors de la o jumatate de lamaie, putina sare; cand amestecul clocoteste, ia-l de pe foc si varsa-l in platou, sau in cratita pregatita dinainte, in care ai pus o lingura de ulei din samburi de struguri; adauga 150 gr cus-cus-ul in ploaie (trebuie ca apa si cus-cus-ul sa fie in proportie de 1:1); acopera recipientul si lasa-l sa stea 5 minute; dupa 5 minute afaneaza cus-cus-ul cu o furculita, usor, sa nu-l terciuesti; goleste cus-cus-ul in salatiera si repeta procedura pentru cantitatea ramasa;
4. Decojeste grapefruitul, restul de portocale, taie-le in cuburi potrivit de mari; scoate semintele de rodie si pastreaza sucul;
5. Taie pieptul de pui prajit pe grill si racit in fasii lungi si subtiri si amesteca-le cu fructele si cu cus-cus-ul oparit; mai adauga sare daca e cazul si sucul de rodii; amesteca usor cu o furculita pana se combina armonios ingredientele si lasa la rece, acoperit, pentru minim 30 de minute sa se intrepatrunda gusturile.

Mici secrete: Daca rodia are prea multe seminte, pastreaza-le intr-o cana/pahar si adu-le la masa in momentul servirii, ca mesenii sa-si poata completa salata dupa cum simt.

Pofta buna!

Citeste si:
Baobab-ul, Copacul Vieții: beneficii și cum îl poți folosi în...
Baobab-ul, Copacul Vieții:...

Pe blogul Lumea Culinara gasiti si alte retete gustoase!


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri