Un desert simplu, excelent pentru familie.

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru cornulete cu iaurt:

  • 50 g unt topit si racit
  • 250 g iaurt (poate fi si cu piure' de fructe, sau cu vanilie IN CAZUL MEU)
  • 2 linguri de zahar, alb sau brun, sau 2 plicuri de zahar vanilat
  • 550 g faina
  • un strop de praf de copt, pentru incepatori ,un praf de sare
  • marmelada, sau nutella, sau miere, pentru umplut
  • zahar pudra vanilat

Mod de preparare cornulete cu iaurt:

Se cerne faina in castron, se adauga iaurtul amestecat cu 2 linguri de zahar sau cu 2 plicuri de zahar vanilat, untul topit si racit si praful de copt.
Se amesteca cu o lingura de lemn, apoi cu mainile infainate, se mai modeleaza putin, fara sa se framante prea tare. Se imparte aluatul in doua.
Pe o hartie de copt, presarata cu faina, se intinde un disc din aluat, apoi se taie in opt pe diametru.
Pe fiecare triunghi rezultat se pune o lingurita de gem(in cazul meu), apoi se ruleaza, dinspre baza spre varf si se da forma de cornulet.
Se pun toate cornuletele rezultate in tava tapetata cu hartie de copt
Se dau la cuptor 20 minute, la 180°C, fara sa se unga pe deasupra.
Dupa ce s-au copt se pudreaza cu zahar.

Citeste si:
Zahărul de cocos: un îndulcitor sănătos chiar și pentru diabetici
Zahărul de cocos: un...

Un desert delicios recomandat de bucatariaparadis-ro.blogspot.com

Citeste si:
Sarea NEAGRĂ indiană sau Kala Namak: proprietăți vindecătoare unice
Sarea NEAGRĂ indiană sau Kala...

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri