Cornulete fragede cu iaurt

12:02, 25 Februarie 2012 publicat în Retete culinare18 share-uri

Un desert simplu, excelent pentru familie.

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru cornulete cu iaurt:

  • 50 g unt topit si racit
  • 250 g iaurt (poate fi si cu piure' de fructe, sau cu vanilie IN CAZUL MEU)
  • 2 linguri de zahar, alb sau brun, sau 2 plicuri de zahar vanilat
  • 550 g faina
  • un strop de praf de copt, pentru incepatori ,un praf de sare
  • marmelada, sau nutella, sau miere, pentru umplut
  • zahar pudra vanilat

Mod de preparare cornulete cu iaurt:

Se cerne faina in castron, se adauga iaurtul amestecat cu 2 linguri de zahar sau cu 2 plicuri de zahar vanilat, untul topit si racit si praful de copt.
Se amesteca cu o lingura de lemn, apoi cu mainile infainate, se mai modeleaza putin, fara sa se framante prea tare. Se imparte aluatul in doua.
Pe o hartie de copt, presarata cu faina, se intinde un disc din aluat, apoi se taie in opt pe diametru.
Pe fiecare triunghi rezultat se pune o lingurita de gem(in cazul meu), apoi se ruleaza, dinspre baza spre varf si se da forma de cornulet.
Se pun toate cornuletele rezultate in tava tapetata cu hartie de copt
Se dau la cuptor 20 minute, la 180°C, fara sa se unga pe deasupra.
Dupa ce s-au copt se pudreaza cu zahar.

Citeste si:
Un nou inceput alaturi de Sabon - Ritualul unui an mai bun
Un nou inceput alaturi de...

Un desert delicios recomandat de bucatariaparadis-ro.blogspot.com

Citeste si:
Coacăzul negru: un tonic general cu efecte miraculoase
Coacăzul negru: un tonic...

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri