Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru prajitura cu mere si branza dulce:
Pt aluat:
- 500 gr faina
- un cub drojdie
- 65 gr zahar
- putina sare
- un ou
- 250 ml lapte caldut
- 165 gr unt topit
- razatura de lamaie si/sau portocale
Pt umplutura:
- 1 kg branza dulce
- 4 oua
- 150 gr zahar
- zahar vanilat
- esenta vanilie
- aprox un kg mere
Mod de preparare prajitura cu mere si branza dulce:
Se amesteca drojdia cu o lingurita zahar si putin lapte caldut.
Se cerne faina intr-un castron si se amesteca cu drojdia, zaharul, sarea si razatura de citrice.
Se bate oul si se amesteca cu laptele caldut. Se incepe framantarea aluatului, adaugand cate putin lapte cu ou. La sfarsit, se framanta 10 min aluatul cu untul topit. Se lasa la crescut cel putin o ora.
Se unge o tava de copt cu margini inalte si dimensiunile 38x28 cm.
Pt umplutura se amesteca branza dulce cu zaharul, ouale batute bine, zaharul vanilat si esenta .
Se toarna crema peste aluat. Se curata merele, se taie, se scot samburii, se taie felii subtiri si se aseaza frumos peste prajitura. Se pune la copt in cuptorul incins circa 30 min.
Se serveste rece, eventua lse poate pudra cu zahar inainte de servire.
Gasiti si alte retete delicioase pe blogul poetagurmanda.blogspot.com/
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?