Clatite pufoase, excelente pentru micul dejun!

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru clatite cu sunca si cascaval:

  • 3 oua
  • 115 g faina
  • 1 lgt praf de copt
  • 140 ml lapte
  • 100 g sunca presata
  • 80-100 g cascaval
  • sare, piper

Mod de preparare clatite cu sunca si cascaval:

Se freaca bine galbenusurile cu sare si piper.

Se cerne faina impreuna cu praful de copt.

Se adauga alternativ peste galbenusuri, laptele si faina si se amesteca pana ce se omogenizeaza compozitia, se adauga si albusurile batute spuma tare. La final, inglobam sunca si cascavalul razuit.

Se coc intr-o tigaie de teflon, unsa cu ulei. Se toarna un polonic mic de compozitie in tigaia incinsa(ne folosim de dosul polonicului ca sa intindem compozitia) si se asteapta sa apara bule mari la suprafata, se intorc pe cealalta parte.

Se servesc presarate cu cascaval,calde sau reci, simple sau cu iaurt.

Pe blogul poetagurmanda.blogspot.com/ gasiti o varietate de retete culinare.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Clatite cu sunca si cascaval.