Frittata e o mancare satioasa, un fel de omleta in care pui cam tot ce vrei, sau cam tot ce gasesti prin frigider sau camara.

Poate fi servita la mic dejun sau pranz, mie personal mi se pare prea consistenta pentru seara :) Sosul de usturoi si ardei iute aduce o aroma deosebita si un pic de de picanterie, doar atat cat sa se piste putin :)

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru omleta cu cartofi si usturoi:

  • 4-5 oua
  • 2-3 cartofi mici
  • 1 dovlecel
  • 1 ceapa
  • 2-3 catei de usturoi
  • 2 ardei iuti uscati
  • 100 g telemea de capra
  • 1 lingura seminte curatate de floarea soarelui sau dovleac
  • 6 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita patrunjel uscat
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • sare, piper

Mod de preparare omleta cu cartofi si usturoi:

Cartofii ii taiem rondele cat se poate de subtire, fie cu ustensila de curatat legume, fie cu (my precious) Fresh Express. N-am rezistat si am pus o poza cu el in actiune :)
Incingem 3 linguri de ulei si calim ceapa cateva minute, pana se coloreaza usor. Adaugam cartofii si dovlecelul taiat cubulete si sotam vreo 5 minute, pana se rumenesc putin.

Batem ouale cu un praf de sare si piper, le punem intr-un vas uns cu putin ulei si le dam la cuptor, 180 de grade cam 5-7 minute, pana se coaguleaza pe margini, dar mijlocul este lichid.

Intre timp pregatim sosul de usturoi: pisam usturoiul impreuna cu ardeii iuti, adaugam zeama de lamaie, patrunjelul uscat, un praf de sare si vreo 3 linguri de ulei. Turnam acest sos peste ouale scoase de la cuptor, iar deasupra asezam cartofii si dovleceii.

Dam din nou la cuptor, pentru vreo 10 minute, dupa care adaugam semintele si branza maruntita. Inca 3-4 minute la cuptor si frittata, cu 180 de calorii la 100 de grame, este gata.

Bucataria furnicutilor va invita sa descoperiti si alte retete delicioase.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri