Va recomandam o ciorba de curcan foarte gustoasa si sanatoasa.

Carnea de curcan este foarte buna la gust, dar este si dietetica, bogata in multe proteine aceasta ajuta la scaderea colesterolului. De asemenea ajuta si la combaterea insomniei, creste nivelul testosteronului, si mareste nivelul sistemului imunitar.

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru ciorba de curcan:

  • carne de curcan – 1 kg
  • telina – 1/4 buc
  • morcov – 3 buc
  • ceapa – 2 buc
  • ardei gras rosu/ alb – 2 buc
  • fidea- 100 gr
  • bors acru – 500 ml
  • verdeata – cate o legatura de patrunjel si marar
  • sare si piper dupa gust

Modul de preparare a retetei de Ciorba de curcan:

1. Pentru inceput, spalam bine carnea si o portionam. Intr-o oala punem carnea si 5 litri de apa. Lasam totul sa fiarba pentru cel putin 3 ore la foc potrivit. Periodic spumam cu spatula.

2. Odata fiarta carnea, se scoate din cratita si o punem in una curata, strecuram si zeama ramasa in aceasi oala.

3. Curatam ceapa, morcovii, telina, ardeii grasi. Ceapa si ardeii grasi se toaca marunt si ii adaugam in cratita, apoi morcovul si telina se dau prin razatoare. Lasam totul sa fiarba pentru 10 min la foc potrivit.

4. Curam cartofii, ii taiem cubulete si ii punem in oala. Dupa 5 min adaugam si fideaua maruntita.

5. La 5-7 minute se verifica daca sunt fierti cartofii si fideaua, apoi se adauga borsul. Potrivim de sare si piper. Apoi asteptam sa dea in clocot.

6. Tocam marunt verdeata si in momentul cand a dat borsul in clocot, stingem aragazul, punem verdeata si lasam totul sub capac inca 5 min. ca sa se imbine aroma verdeturilor cu ciorba.

7. Servita cu putina smantana aceasta ciorba de curcan este absolut delicioasa.

Va uram pofta buna la aceasta ciorba de curcan!

Mai multe retete interesante gasiti pe blogul culinare.tv


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri