Carnea de porc- ceafa este o carne moale, noua ne place si de aceea gatesc destul de des. De aceasta data, am ales sa gatesc ceafa la tava cu garnitura de broccoli si cartofi natur.

Timp de preparare: 1 ora.

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru ceafa de porc la tava cu broccoli si cartofi:

  • 800 g ceafa de porc taiata felii
  • sare
  • piper macinat
  • boia de ardei iute
  • vegeta
  • cativa catei de usturoi
  • 3 linguri de ulei
  • 6 cartofi
  • 1/2 kg broccoli

Mod de preparare ceafa de porc la tava cu broccoli si cartofi:

Feliile de ceafa se asaza intr-un vas rezistent la cuptor(eu am folosit o tava emailata), se condimenteaza, se adauga apa, ulei, cateii de usturoi (mai nou ii adaug necuratati). Se acopera vasul cu folie de aluminu si se da la cuptorul preincalzit, unde se tine cam 1 ora. Inainte de incheierea procesului termic cu vreo 10 minute, daca doriti ca friptura sa se rumenesca, scoateti folia de aluminiu. In timp ce tineti friptura la cuptor, curatati cartofii, ii taiati in 4 si ii fierbeti la foc mic in apa cu sare. Eu am folosit cartofi nu prea mari. Inainte de a servi mancarea, fierbeti broccoli (spalat si desfacut in buchetele mai mari) cam 5 minute in apa cu sare. Scurgeti cartofii si broccoli de apa. Seviti ceafa de porc alaturi de cartofi si broccoli.

ceafa de porc la cuptor

Pe blogul dulcesarat.blogspot.com gasiti si alte retete gustoase!


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Ceafa de porc la tava cu broccoli si cartofi:.