Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru clatite cu tarate:
- 2 oua
- 1/2 ceasca faina integrala
- 1 ceasca tarate de ovaz
- 500-600 ml apa minerala
- un varf de lingurita de praf de copt
- un praf de sare
- ulei
Mod de preparare clatite cu tarate:
Am batut 2 oua, cu putina sare; am adaugat faina integrala de grau si o ceasca de tarate de ovaz; am omogenizat si am adaugat apoi apa minerala (se poate inlocui cu lapte) si un varf de lingurita de praf de copt. Praful de copt l-am adaugat mai mult din cauza aspectului compozitiei, care, sincer, nu prea prezinta incredere in stadiul asta. Si m-am gandit ca mai bine "ajut" un pic cu praful de copt, insa cred ca merge foarte bine si fara - o sa verific in curand. Si compozitia e gata.
Le-am prajit in tigaie, cu un strop mic de ulei, cat sa nu fie uscata tigaia, pe ambele parti, cu "aruncatura" specifica :). Nu se lipesc deloc.
Umplutura castigatoare s-a dovedit a fi marul; mai exact 4 mere rase, pudrate cu o lingurita de scortisoara si calite un pic, fara sa adaug ulei extra, chiar in tigaia in care s-au prajit clatitele; nu le-am tinut mult pe foc, doar vreo 4-5 minute.
Le-am umplut si am mai pus un pic de scoartisoara peste, au fost foarte bune! Au fost.
O reteta recomandata de oanasavu.ro
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân