Timp de preparare: 45 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru negresa cu crema de vanilie:
Blat:
- 200 g unt
- 300 g zahar
- 3 linguri cacao
- 3 linguri cafea macinata
- 3 linguri lapte
- 5 oua
- 8 linguri faina
Crema de vanilie:
- 500 ml lapte
- 3 galbenusuri
- 100 g ciocolata alba
- 2 linguri faina
- 1 plic gelatina
- esenta de vanilie
Mod de preparare negresa cu crema de vanilie:
Blat:
Se pun intr-un vas unt, zahar, cacao, cafea si lapte si se fierb doua-trei clocote. Se lasa sa se raceasca bine si se adauga galbenusurile, faina si albusurile batute spuma. Se amesteca usor, de jos in sus prin rasturnare, sa se aereze bine aluatul. Se coace 20-25 minute in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Crema:
Se amesteca galbenusurile cu faina si laptele caldut, apoi se pun pe baie de aburi amestecand continuu. Se adauga ciocolata maruntita si se fierbe pana se ingroasa putin (zahar se adauga numai daca este nevoie). Se lasa gelatina la inmuiat in apa , se topeste pe baie de aburi, apoi se pune in crema. Se amesteca bine .Se adauga esenta de vanilie si se toarna crema deasupra prajiturii. Se da la rece pana se intareste crema apoi se decoreaza cu grilaj din ciocolata neagra topita.
O reteta propusa de: MICHELA STAICU (garbo084835)
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.