Timp de preparare: 45 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru negresa cu crema de vanilie:
Blat:
- 200 g unt
- 300 g zahar
- 3 linguri cacao
- 3 linguri cafea macinata
- 3 linguri lapte
- 5 oua
- 8 linguri faina
Crema de vanilie:
- 500 ml lapte
- 3 galbenusuri
- 100 g ciocolata alba
- 2 linguri faina
- 1 plic gelatina
- esenta de vanilie
Mod de preparare negresa cu crema de vanilie:
Blat:
Se pun intr-un vas unt, zahar, cacao, cafea si lapte si se fierb doua-trei clocote. Se lasa sa se raceasca bine si se adauga galbenusurile, faina si albusurile batute spuma. Se amesteca usor, de jos in sus prin rasturnare, sa se aereze bine aluatul. Se coace 20-25 minute in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Crema:
Se amesteca galbenusurile cu faina si laptele caldut, apoi se pun pe baie de aburi amestecand continuu. Se adauga ciocolata maruntita si se fierbe pana se ingroasa putin (zahar se adauga numai daca este nevoie). Se lasa gelatina la inmuiat in apa , se topeste pe baie de aburi, apoi se pune in crema. Se amesteca bine .Se adauga esenta de vanilie si se toarna crema deasupra prajiturii. Se da la rece pana se intareste crema apoi se decoreaza cu grilaj din ciocolata neagra topita.
O reteta propusa de: MICHELA STAICU (garbo084835)
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară