IN ACEST ARTICOL:
O placinta minunata, aromata, cremoasa, ce poate fi servita atat vara, langa o bere rece, cat si iarna, cu o cana de lapte batut

Timp de preparare: 100 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru placinta cu feta si leurda:

  • 1 pachet aluat foietaj (2 foi)
  • 300gr branza feta
  • 150 gr smantana grasa ( de preferat cea "de la tarani" sau vrac)
  • 1 ou grasan
  • doua legaturi de leurda
  • o legatura de marar
  • doua legaturi de ceapa verde sau o ceapa uscata mare
  • piper, oregano, cimbru (optional)
  • doua linguri de ulei de masline

Mod de preparare placinta cu feta si leurda:

Nota: Leurda poate fi inlocuita, la nevoie, cu spanac, loboda sau praz.

Se pun la calit in putin ulei ceapa verde tocata si leurda taiata fideluta. Intre timp, amestecam branza, smantana, mararul tocat marunt si condimentele. Odata patrunsa leurda, se scurge de sucul pe care-l lasa si se adauga compozitiei de branza, ii dam in cap cu un ou si omogenizam cu simt de raspundere.
Foile de aluat le taiem pe lung in cate 4 fasii si le intindem putin cu sucitorul (facaletul). Asezam umplutura de-a lungul fiecarei fasii si incercam sa le rulam, pe cat posibil. Daca rulourile nu sunt perfect lipite, nu-i nicio problema. La copt compozitia se va lega frumos si nu se vor "destrama" in tava.
Odata terminata umplutura, se aliniaza sulurile de placinta intr-o tava unsa cu putin ulei si se dau la cuptor la foc mediu, pana cand placinta este rumenita frumos (aproximativ 40min).

Eu ung placinta cu un galbenus de ou desfacut cu putin lapte. Daca vreti, puteti sa presarati si niste seminte de susan, in, mac, etc, ce preferati.
Este absolut dementiala, fierbinte si rece, insa eu o prefer rece, pentru ca se simt mai bine toate aromele iar leurda si feta fac o pereche atat de faina, ca n-ai cum sa-i rezisti.
Pofta buna!



O reteta propusa de: (garbo223598)


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri