O reteta de pulpa de berbec in sos de mustar pentru gurmanzii profesionisti.

Dificultate: medie

Ingrediente de trebuinta in reteta pulpa de berbec in sos de mustar:

  • o pulpa de berbec la 2-3 Kg, cu destula grasime pe ea (necesara pentru fragezirea fripturii, fara a fi in exces)
  • pasta de mustar iute/ pasta de mustar cu boabe de mustar in ea
  • o capatana mare de usturoi
  • sare grunjoasa
  • piper boabe
  • foi de dafin
  • o crenguta de rozmarin
  • o crenguta de cimbru uscat
  • boabe de coriandru

Mod de preparare pulpa de berbec in sos de mustar:

Carnea se spala bine sub cateva jeturi de ape reci si se sterge cu un prosop curat.

Pulpa de berbec se impaneaza cu catei de usturoi – se fac gauri cu varful cutitului in carne si se introduc in gaura catei intregi de usturoi.

Fii darnic, nu te zgarci ! Niciodata nu este prea mult usturoiul cu care ai impanat carnea de oaie.

Pulpa de berbec (cu os cu tot) se aseaza in vasul roman de ceramica. Carnea se unge peste tot cu putin ulei de floarea soarelui si se maseaza pentru a face posibila prinderea condimentelor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Caria dentară – ce este și cum se tratează

Carnea se condimenteaza cu sare grunjoasa si se unge cu mult mustar. Se presara cimbru uscat. In vasul roman se pun boabe de coriandru, boabe de piper, o ramurica de cimbru uscat si o ramurica de rozmarin verde.

Aceasta reteta se prepara in vasul roman, de ceramica, cu capacul pus etans pe vas. Aburii degajati treptat din carne, pe masura incalzirii spatiului inchis al vasului impreuna cu apa din porii vasului de ceramica vor condensa pe peretii vasului de ceramica si se vor amesteca cu mustarul, preluand toata minunata aroma a condimentelor.

Vasul se pune in cuptorul rece al aragazului si apoi se aprinde focul, mare pentru 30 de minute. Se reduce focul la potrivit pentru 3-4 ore (dupa marimea pulpei de berbec). Daca lasi carnea mai mult timp in cuptor, nu este o greseala, friptura va iesi mai frageda, de o vei “ciuguli” cu furculita fara a folosi cutitul.

Se scoate vasul din cuptor si se lasa 10 minute cu capacul pus, sa se odihneasca, timp in care carnea va redeveni mustoasa.

Surpriza ! Carnea de pe os va fi usor desprinsa. In vas vei gasi un sos minunat de gustos, chiar daca este putin cam gras.

Pofta buna frati gurmanzi de pretutindeni, oriunde va veti afla pe mapamond ! Voi gurmanzi invatacei, daca vreti sa saltati in rang, spre titlul neoficial de gurmanzi consacrati, nu se poate sa nu incercati o friptura delicioasa din carne de oaie.

Cele mai delicioase retete le gasiti pe blogul despremancare.ro

Te asteptam sa ne trimiti o reteta preferata aici!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri