O prajitura delicioasa cu crema de branza.

Timp de preparare: 40 - min

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru coronita cu crema de branza:

Aluat:

  • 200 g unt sau margarina
  • 200 g zahar
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • 5 oua
  • 5 lingurite cacao
  • 300 g faina
  • 2 lingurite praf de copt

Pentru crema:

  • 10 g gelatina
  • 200 g branza bine scursa
  • 150 g zahar
  • 200 g smantana

Mod de preparare coronita cu crema de branza:

Gelatina se dizolva in 100 ml apa calduta si se lasa in ea o ora.
Pregatim aluatul. Amestecam untul cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam ouale si omogenizam. Praful de copt il amestecam cu faina si il adaugam in compozitia noastra. Amestecam bine, apoi adaugam cacao.
Pregatim forma de copt. O ungem cu unt apoi punem aluatul pregatit. Se coace in cuptorul preincalzit la 180 de grade 35-40 minute.
Amestecam cu ajutorul robotului de bucatarie branza cu zaharul. Adaugam smantana si amestecam din nou. Punem gelatina dizolvata amestecam si lasam la frigider 30 de minute.
Dupa coacere, blatul se lasa la racit, apoi se taie in doua blaturi mai mici. Primul blat ramane in forma. Peste el intindem uniform crema pregatita apoi asezam si celalalt blat. Se lasa in frigider 3-4 ore.
Pofta buna!

O reteta propusa de: Alina Ioana Vacaru (tasia2009)

Te asteptam sa ne trimiti o reteta preferata aici!


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Coronita cu crema de branza.