O excelenta reteta de placinta cu branza, numai buna de pregatit intr-o zi de duminica.

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru placinta cu branza:

  • 500 g foi yufka (5 foi mari rotunde)
  • 500 g branza telemea(eu am avut feta si spaniola)
  • 1 legatura de patrunjel(eu am pus ceapa verde)
  • 5 oua
  • 400 g iaurt
  • 100 ml apa
  • boia dulce
  • piper
  • seminte de susan (optional)

Mod de preparare placinta cu branza:

Ungem cu putin ulei o tava (30x20 cm) si asezam o foaie de placinta yufka.
Lasam marginile sa iasa din tava, ca in imagine.

Luam o alta foaie si o rupem bucati mari si le punem peste foaia intinsa in tava.

Radem branza pe razatoarea mare (sau o sfaramam cu furculita/mana. Eu am pus feta si brinza spaniola (ador aceasta brinza). Taiem cozile de ceapa marunt si o punem peste branza,adugam piper. Amestecam compozitia. Intr-un bol, batem ouale cu mixerul, adaugam iaurtul. Omogenizam si apoi punem treptat circa 100 ml apa rece. Punem cu polonicul din amestecul de ou,iaurt,apa 3 polonice peste aluatul rupt in bucati. Punem un strat de branza (1/2 din cantitate), pe care il intindem in strat uniform.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor

Apoi punem alta foaie rupta bucati (chiar o foaie si jumatate), din nou 1/3 din amestecul de ou/iaurt si restul de branza. Deasupra punem iar foaie rupta bucati. Pastram o bucata in forma de dreptunghi cat dimensiunea tavi pentru a pune deasupra. Dupa ce punem foaia rupta, strangem peste ea si capetele care ieseau din tava si punem deasupra foaia dreptunghiulara. Punem deasupra ultima parte din amestecul de ou/iaurt. Am presarat deasupra boia dulce si putin cascaval. Dam la cuptorul bine incins pt circa 40/45 de minute.
Se poate servi rece sau calda

Gasiti si alte retete interesante pe blogul bucatariaparadis.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri