De data aceasta am incercat o reteta cu pastarnac si ma gandesc s-o incercam cat de curand si cu patrunjel sau o combinatie intre cele doua. Ca orice supa crema, preparare dureaza putin si implica un efort minim.
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru supa crema de pastarnac:
- 400 g pastarnac
- o ceapa alba sau galbena
- un cartof
- 200 ml smantana pentru gatit (cu 15% grasime)
- 4-5 linguri ulei
- 1 lingurita praf de ghimbir
- 1/2 lingurita cardamom
- 1 lingurita seminte chimen
- sare, piper
Mod de preparare supa crema de pastarnac:
In uleiul incins, calim pentru cateva minute ceapa taiata marunt, dupa care adaugam pastarnacul dat pe razatoare sau tocat cubulete, impreuna cu condimentele. Prajim 2-3 minute, iar apoi turnam aproximativ un litru de apa sau supa de legume. Dupa ce legumele fierb vreo 10 minute, adaugam cartoful taiat bucati si lasam la foc potrivit pana cand toate sunt fierte.
Cu piciorul vertical al mixerului pasam supa, iar apoi o trecem printr-o sita pentru ca sa ramana o crema fina, fara ate de la pastarnac sau seminte de chimen. Adaugam smanatana pentru gatit si mai fierbem 1-2 minute.
Aceasta supa, care are aproximativ 65 calorii la 100 de grame, se serveste fierbinte, ornata cu putin ulei de masline, chimen si patrunjel proaspat.
Alte retete delicioase gasiti pe blogul furnicuti.
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.