De data aceasta am incercat o reteta cu pastarnac si ma gandesc s-o incercam cat de curand si cu patrunjel sau o combinatie intre cele doua. Ca orice supa crema, preparare dureaza putin si implica un efort minim.
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru supa crema de pastarnac:
- 400 g pastarnac
- o ceapa alba sau galbena
- un cartof
- 200 ml smantana pentru gatit (cu 15% grasime)
- 4-5 linguri ulei
- 1 lingurita praf de ghimbir
- 1/2 lingurita cardamom
- 1 lingurita seminte chimen
- sare, piper
Mod de preparare supa crema de pastarnac:
In uleiul incins, calim pentru cateva minute ceapa taiata marunt, dupa care adaugam pastarnacul dat pe razatoare sau tocat cubulete, impreuna cu condimentele. Prajim 2-3 minute, iar apoi turnam aproximativ un litru de apa sau supa de legume. Dupa ce legumele fierb vreo 10 minute, adaugam cartoful taiat bucati si lasam la foc potrivit pana cand toate sunt fierte.
Cu piciorul vertical al mixerului pasam supa, iar apoi o trecem printr-o sita pentru ca sa ramana o crema fina, fara ate de la pastarnac sau seminte de chimen. Adaugam smanatana pentru gatit si mai fierbem 1-2 minute.
Pune tusea la colț cu Imunotus

Aceasta supa, care are aproximativ 65 calorii la 100 de grame, se serveste fierbinte, ornata cu putin ulei de masline, chimen si patrunjel proaspat.
Alte retete delicioase gasiti pe blogul furnicuti.
Bariéderm Cica Ulei susține și îngrijește pielea

Grupuri de suport și pentru aparținătorii pacienților cu cancer
Scrisoare deschisă a Directorului executiv UNICEF: Cinci lecții pe care le putem învăța din pandemie
Povestea ta, de ziua noastră
Pot fi obligați părinții să-și trimită copiii la școală dacă există riscul infectării cu COVID?