28 Ianuarie 2012 publicat în Retete culinare 71 share-uri

Un gust rafinat de ciocolata si nuca de cocos.

Timp de preparare: 30+60 asteptare - min

Dificultate: ridicata

Ingrediente necesare pentru rulada din biscuiti:

  • 250 g biscuiti pisati(dati la robot)
  • 200g unt
  • 200 g crema tartinabila de ciocolata
  • esenta de rom
  • 150 g miez de nuca maruntit

Crema:

  • un plic de praf de budinca cu gust de cocos
  • 350 ml lapte
  • 5 linguri de zahar
  • 50 g unt

Glazura:

  • 100 g ciocolata neagra de menaj
  • 20 g unt

Ornat: 100 g nuca de cocos deshidratata

Mod de preparare rulada de biscuiti:

1.Biscuitii macinati se amesteca cu untul topit, cu crema de ciocolata, esenta de rom, miezul de nuca maruntit, pana se formeaza un amestec omogen.
2. Se incalzeste laptele impreuna cu zaharul, apoi se toarna peste praful de budinca, amestecandu-se continuu cu un tel, pe flacara mica a aragazului pana se ingroasa bine. Se da la o parte, se lasa sa se racoreasca, apoi se incorporeaza untul.

3.Amestecul din biscuiti se intinde intre doua folii de celofan cu ajutorul unui sucitor ,pana obtinem o foaie dreptunghiulara cu o grosime uniforma de cca 0,5-1cm, peste care se intinde un strat de crema de cocos care trebuie sa fie calduta. Apoi, ajutandu-ne de celofan, rulam strans si lasam rulada obtinuta la rece macar o ora sa se intareasca (sau se da la congelator cca 20 minute) apoi se scoate si se glazureaza cu ciocolata de menaj topita (se da prin razatoare inainte de a o topi )si amestecata cu un cubulet mic de unt. Deasupra se presara nuca de cocos deshidratata. Se mai lasa la rece o ora apoi se taie feliute subtiri.

Pofta buna!


O reteta propusa de: anisoara ursan (anutza67)

Te asteptam sa ne trimiti o reteta preferata aici!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri