Timp de preparare: 1-2 - ore
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru cartofi umpluti cu carne:
- 20 de cartofi medii spre mari
- cam 1-2 cepe marisoare
- carne tocata 750 gr de orice fel doreste fiecare gospodina (pui,porc;vita s-au amestec din fiecare )
- 400 orez
- 1 ou
- 1 lingura de pasta de tomate
- marar
- patrunjel (cimbru facultativ )
- piper
- sare
- condimente ptr carne tocata
Mod de preparare cartofi umpluti cu carne:
Se pune ceapa la calit in circa 30 ml ulei si cand e aurie, adaugati pasta tomata si orezul, care, in prealabil. l-am spalat putin in apa calduta, mai lasati un pic pe foc (cam 10 min). Luati compozitia de pe aragaz si lasati sa se raceasca, dupa care adaugati carnea tocata si restul ingredientelor, dupa care omogenizati bine. Intre timp, curatati cartofii de coaja si, cu o lingurita, scobiti miezul lasand o grosime a peretilor cartofului cam de 0,5 cm. Umpleti fiecare cartof cu acea compozitie obtinuta din amestecul tuturor ingredientelor si, dupa preferinta, se pune la fiecare cartof ca si la ardeiul umplut, capac din felii de rosie sau cartof. Asezati cartofii intr-un vas si puneti apa fierbinte peste ei, cat sa-i acopere si inca 1 lingura de pasta tomata, piper, foaie de dafin si ulei. Ii dati la cuptor, iar la sfirsit adaugati verdeata tocata marunt. Sun excelenti cu smantana.
POFTA BUNA !!!
O reteta propusa de: eu mimi (mimizami)
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă