Timp de preparare: 1-2 - ore
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru cartofi umpluti cu carne:
- 20 de cartofi medii spre mari
- cam 1-2 cepe marisoare
- carne tocata 750 gr de orice fel doreste fiecare gospodina (pui,porc;vita s-au amestec din fiecare )
- 400 orez
- 1 ou
- 1 lingura de pasta de tomate
- marar
- patrunjel (cimbru facultativ )
- piper
- sare
- condimente ptr carne tocata
Mod de preparare cartofi umpluti cu carne:
Se pune ceapa la calit in circa 30 ml ulei si cand e aurie, adaugati pasta tomata si orezul, care, in prealabil. l-am spalat putin in apa calduta, mai lasati un pic pe foc (cam 10 min). Luati compozitia de pe aragaz si lasati sa se raceasca, dupa care adaugati carnea tocata si restul ingredientelor, dupa care omogenizati bine. Intre timp, curatati cartofii de coaja si, cu o lingurita, scobiti miezul lasand o grosime a peretilor cartofului cam de 0,5 cm. Umpleti fiecare cartof cu acea compozitie obtinuta din amestecul tuturor ingredientelor si, dupa preferinta, se pune la fiecare cartof ca si la ardeiul umplut, capac din felii de rosie sau cartof. Asezati cartofii intr-un vas si puneti apa fierbinte peste ei, cat sa-i acopere si inca 1 lingura de pasta tomata, piper, foaie de dafin si ulei. Ii dati la cuptor, iar la sfirsit adaugati verdeata tocata marunt. Sun excelenti cu smantana.
POFTA BUNA !!!
O reteta propusa de: eu mimi (mimizami)
2 copii români au obținut, în premieră, locul 1 la Olimpiada Mondială de Abac WAMAS!
Nicușor Dan a promulgat legea care permite Guvernului să dea ordonanțe în timpul vacanței parlamentare
Tânăr electrocutat în Sectorul 1 după ce a urcat pe un tren pentru a recrea o scenă dintr-un joc video
Elena Udrea, eliberată după trei ani de detenție. Primele declarații la ieșirea din închisoare