Timp de preparare: - min
Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru placinta dolongaci:
- 1 pachet foi de placinta
- 1 litru de lapte
- 8-10 oua( preferabil de oua tara; cele din comert nu dau acelasi aspect)
- 250-300 gr.zahar( in functie de gustul fiecaruia),
- 300 gr branza de vaci sau telemea(data prin razatoare)
- zahar vanilat, coaja de lamaie
- 1 lingura de gris
- o tava de aragaz
- ulei pentru uns tava si pus deasupra placintei inainte de a fii bagata la cuptor.
Mod de preparare placinta dolongaci
Se unge tava cu ulei, se pun 2 foi( intinse) in tava, apoi cate doua foi se strang sub forma de evantai se pun in tava si se continua asa cu cate 2 foi pana se acopera toata tava.
Se pune branza in faldurile formate din foi, pe toata suprafata.
Apoi se amesteca laptele, ouale, zaharul, esentele, se toarna peste foile cu branza, se presara putin gris pe toata suprafata placintei;
Se picura putin ulei deasupara si se baga tava la cuptorul ( incalzit in prealabil).
Se lasa la cuptor pana se coaguleaza oualele, cu laptele( aspectul din poza), in medie o ora trebuie tinuta la cuptor.
Pofta buna!
O reteta propusa de: MIHAELA VILCAN (michaela7327)
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.