29 Ianuarie 2012 publicat în Retete culinare 44 share-uri

Cea mai dulce prajitura!Merita incercata!

Timp de preparare: 40 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru negresa:

  • 11 oua
  • 10 lg de faina
  • 14 lg de zahar
  • un plic cacao
  • un praf sare
  • ciocolata de menaj(alba sau neagra)

*Sfat:in loc de ciocolata de meanj poate fi filosita si nuca de cocos:)

Mod de preparare negresa:

Blatul:

Se separa ouale(galbenusul de albus), dupa care se bate albusul spuma si se arunca un praf de sare. Dupa ce albusul a fost batut spuma, se adauga 8 linguri de zahar si se freaca pana cand zaharul se topeste. Dupa ce zaharul s-a amestecat cu albusul batut bine, se adauga galbenusurile si se amesteca usor pana cand se intrepatrund si capata aceeasi culoare. Dupa adaugarea galbenusurilor, se adauga treptat cele 10 linguri de faina si plicul de cacao care va da culoare neagra blatului de aici si denumirea de negresa. La sfarsit, se adauga cateva picaturi de ulei daca compozitia a iesit grosoara.
Se sterge tava de posibilele picaturi de apa,se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina,dupa care se baga la cuptor timp de 20-30 de minute.

Bezea:

Se separa ouale( galbenusul de albus).Se bat albusurile spuma si se freaca cu 6 linguri de zahar pana cand compozitia se intareste. Dupa intarirea compozitiei, se scoate blatul din cuptor si se rastoarna bezeaua peste, dupa care se da din nou la cuptor pentru cateva minute, timp in care bezeaua se rumemeste putin pe deasupra.

Daca nu va incanta ideea cu bezeaua, puteti folosi ciocolata de menaj alba sau neagra: Se topeste ciocolata de menaj, de preferat, neagra pentru a nu fi atat de puternic contrastul. Se scoate blatul gata facut din cuptor si se adauga pe deasupra ciocolata topita, care se va intari si va da un gust special prajiturii deoarce o va insiropa pe deasupra putin.
Peste bezea se poate adauga pentru decor nuca de cocos, ciocolata de menaj alba sau neagra. Peste ciocolata de menaj se poate arunca o ploaie de zahar pudra.

Pofta Buna!


O reteta propusa de: Mihaela Ivanescu (garbo158836)

Te asteptam sa ne trimiti o reteta preferata aici!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri