Timp de preparare: 60 - min
Dificultate: ridicata
Ingrediente necesare pentru tort cu jeleu:
Pentru blat:
- 4 oua
- 100 g zahar
- 150 g faina
- 1 lingurita zahar vanilat
- 1 lingurita praf de copt
Pentru crema:
- 200 ml frisca
- 100 g zahar
- 120 ml iaurt
- 10 g gelatina
- 1 pachet tort Gelee rosu de la Dr Oetker
- Dulceata
Mod de preparare tort cu jeleu:
Gelatina se dizolva in 100 ml apa calduta si se lasa 1 ora.
Pregatim blatul: ouale se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam praful de copt amestecat cu faina si mixam. Pregatim o tava cu dimensiunile de 20-30 cm, o ungem cu unt si intindem aluat intr-un strat de 0.5 cm. Se coace in cuptorul preincalzit, la 180 grade, 15 minute. Aluatul ramas se toarna intr-o tava rotunda. Se coace la 180 grade, 10 minute. Blatul dreptunghiular se ruleaza. Pregatim crema: gelatina dizolvata se aduce la fierbere, dar nu se fierbe.S e lasa sa se raceasca la temperatura camerei. Mixam smantana cu zaharul, adaugam apoi iaurtul. Blatul se desface, se unge cu dulceata, apoi se ruleaza iar. Se taie din el felii de 1 cm. Blatul rotund se lasa sa se raceasca in forma. Dupa ce s-a racit punem crema peste el, apoi lasam in frigider 2 ore, dupa care se acopera cu rulorurile. Jeleul il dizolvam in 250 ml apa sau suc de fructe. Jeleul preparat se pune peste rulouri si se lasa la frigider 5-6 ore.
O reteta propusa de: Alina Ioana Vacaru (tasia2009)
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?