Timp de preparare: 60 - min
Dificultate: ridicata
Ingrediente necesare pentru tort cu jeleu:
Pentru blat:
- 4 oua
- 100 g zahar
- 150 g faina
- 1 lingurita zahar vanilat
- 1 lingurita praf de copt
Pentru crema:
- 200 ml frisca
- 100 g zahar
- 120 ml iaurt
- 10 g gelatina
- 1 pachet tort Gelee rosu de la Dr Oetker
- Dulceata
Mod de preparare tort cu jeleu:
Gelatina se dizolva in 100 ml apa calduta si se lasa 1 ora.
Pregatim blatul: ouale se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam praful de copt amestecat cu faina si mixam. Pregatim o tava cu dimensiunile de 20-30 cm, o ungem cu unt si intindem aluat intr-un strat de 0.5 cm. Se coace in cuptorul preincalzit, la 180 grade, 15 minute. Aluatul ramas se toarna intr-o tava rotunda. Se coace la 180 grade, 10 minute. Blatul dreptunghiular se ruleaza. Pregatim crema: gelatina dizolvata se aduce la fierbere, dar nu se fierbe.S e lasa sa se raceasca la temperatura camerei. Mixam smantana cu zaharul, adaugam apoi iaurtul. Blatul se desface, se unge cu dulceata, apoi se ruleaza iar. Se taie din el felii de 1 cm. Blatul rotund se lasa sa se raceasca in forma. Dupa ce s-a racit punem crema peste el, apoi lasam in frigider 2 ore, dupa care se acopera cu rulorurile. Jeleul il dizolvam in 250 ml apa sau suc de fructe. Jeleul preparat se pune peste rulouri si se lasa la frigider 5-6 ore.
O reteta propusa de: Alina Ioana Vacaru (tasia2009)
Sancțiuni mai aspre pentru conducătorii auto din România. Ce noi restricții prevede Codul Rutier
EXCLUSIV. Zile libere pentru fertilizare in vitro, printre cele 13 puncte agreate de sindicate și Guvern
Trotinetele electrice ar putea fi interzise în București. Ce spune Primăria Capitalei
OFICIAL Se prelungește perioada de înscriere la Bacalaureat și se decalează termenul de încheiere a mediilor la clasele a XII-a și a XIII-a