Timp de preparare: 45 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru furnici in copac:
- 350 g carne porc, tocata
- 200 g taitei de celofan (sau taitei subtiri de orez, sau fidea)
- 5 ciuperci Shiitake (sau 100 g ciuperci uscate)
Marinata:
- 4 linguri sos soia light (sau de care ai)
- 1 lingura ulei susan (daca ai)
- 1 lingura vin de orez (sau vin sec alb)
- 1 lingurita amidon de porumb (amidonul se pune ultimul)
Altele:
- 1 ardei chilli rosu taiat fin(sau1/2 lingurita pasta chilli)
- 2 cm ghimbir ras fin
- 2 cepe verzi taiate la 2 cm
- 3 linguri ulei de alune (sau porumb, floare soarelui)
Mod de preparare furnici in copac:
Pune ciupercile Shiitake la inmuiat intr-un vas cu apa, mai bine de o ora. Daca folosesti alte ciuperci, timpul de inmuiere poate diferit. Strecoara ciupercile si pastreaza zeama.
Pune taiteii in apa fiarta si lasa 5 minute. Scurge-i bine si taie-i in bucati mai mici.
Carnea se adauga in marinata si lasa la frigider 1/2 ora.
Incalzeste un wok si pune 2 linguri de ulei. Caleste carnea la foc mediu amestecand bine, pana cand e jumatate facuta. Scoate-o din wok.
Sterge wokul si adauga 1 lingura ulei. Pune ardeiul si ghimbirul si caleste putin amestecand mereu (stir fry). Adauga ciupercile, taieteii, sosul chilli (daca nu folosesti ardeiul), 1/2 cana zeama de la ciuperci (poti pune zeama de pui) si amesteca bine. Adauga carnea, ceapa si amesteca bine. Gateste pana ce carnea e facuta.
O reteta propusa de: miha miha (garbo159233)
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?