Timp de preparare: 45 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru furnici in copac:
- 350 g carne porc, tocata
- 200 g taitei de celofan (sau taitei subtiri de orez, sau fidea)
- 5 ciuperci Shiitake (sau 100 g ciuperci uscate)
Marinata:
- 4 linguri sos soia light (sau de care ai)
- 1 lingura ulei susan (daca ai)
- 1 lingura vin de orez (sau vin sec alb)
- 1 lingurita amidon de porumb (amidonul se pune ultimul)
Altele:
- 1 ardei chilli rosu taiat fin(sau1/2 lingurita pasta chilli)
- 2 cm ghimbir ras fin
- 2 cepe verzi taiate la 2 cm
- 3 linguri ulei de alune (sau porumb, floare soarelui)
Mod de preparare furnici in copac:
Pune ciupercile Shiitake la inmuiat intr-un vas cu apa, mai bine de o ora. Daca folosesti alte ciuperci, timpul de inmuiere poate diferit. Strecoara ciupercile si pastreaza zeama.
Pune taiteii in apa fiarta si lasa 5 minute. Scurge-i bine si taie-i in bucati mai mici.
Carnea se adauga in marinata si lasa la frigider 1/2 ora.
Incalzeste un wok si pune 2 linguri de ulei. Caleste carnea la foc mediu amestecand bine, pana cand e jumatate facuta. Scoate-o din wok.
Sterge wokul si adauga 1 lingura ulei. Pune ardeiul si ghimbirul si caleste putin amestecand mereu (stir fry). Adauga ciupercile, taieteii, sosul chilli (daca nu folosesti ardeiul), 1/2 cana zeama de la ciuperci (poti pune zeama de pui) si amesteca bine. Adauga carnea, ceapa si amesteca bine. Gateste pana ce carnea e facuta.
O reteta propusa de: miha miha (garbo159233)
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară