Timp de preparare: 45 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru furnici in copac:
- 350 g carne porc, tocata
- 200 g taitei de celofan (sau taitei subtiri de orez, sau fidea)
- 5 ciuperci Shiitake (sau 100 g ciuperci uscate)
Marinata:
- 4 linguri sos soia light (sau de care ai)
- 1 lingura ulei susan (daca ai)
- 1 lingura vin de orez (sau vin sec alb)
- 1 lingurita amidon de porumb (amidonul se pune ultimul)
Altele:
- 1 ardei chilli rosu taiat fin(sau1/2 lingurita pasta chilli)
- 2 cm ghimbir ras fin
- 2 cepe verzi taiate la 2 cm
- 3 linguri ulei de alune (sau porumb, floare soarelui)
Mod de preparare furnici in copac:
Pune ciupercile Shiitake la inmuiat intr-un vas cu apa, mai bine de o ora. Daca folosesti alte ciuperci, timpul de inmuiere poate diferit. Strecoara ciupercile si pastreaza zeama.
Pune taiteii in apa fiarta si lasa 5 minute. Scurge-i bine si taie-i in bucati mai mici.
Carnea se adauga in marinata si lasa la frigider 1/2 ora.
Incalzeste un wok si pune 2 linguri de ulei. Caleste carnea la foc mediu amestecand bine, pana cand e jumatate facuta. Scoate-o din wok.
Sterge wokul si adauga 1 lingura ulei. Pune ardeiul si ghimbirul si caleste putin amestecand mereu (stir fry). Adauga ciupercile, taieteii, sosul chilli (daca nu folosesti ardeiul), 1/2 cana zeama de la ciuperci (poti pune zeama de pui) si amesteca bine. Adauga carnea, ceapa si amesteca bine. Gateste pana ce carnea e facuta.
O reteta propusa de: miha miha (garbo159233)
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân