26 Ianuarie 2012 publicat în Retete culinare 12 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Se pare ca numele acesta ciudat vine de la faptul ca bucatelele mici de carne se lipesc de firele de taietei si par ca niste furnici ce se urca pe ramurelele unui copac.

Timp de preparare: 45 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru furnici in copac:

  • 350 g carne porc, tocata
  • 200 g taitei de celofan (sau taitei subtiri de orez, sau fidea)
  • 5 ciuperci Shiitake (sau 100 g ciuperci uscate)

Marinata:

  • 4 linguri sos soia light (sau de care ai)
  • 1 lingura ulei susan (daca ai)
  • 1 lingura vin de orez (sau vin sec alb)
  • 1 lingurita amidon de porumb (amidonul se pune ultimul)

Altele:

  • 1 ardei chilli rosu taiat fin(sau1/2 lingurita pasta chilli)
  • 2 cm ghimbir ras fin
  • 2 cepe verzi taiate la 2 cm
  • 3 linguri ulei de alune (sau porumb, floare soarelui)

Mod de preparare furnici in copac:

Pune ciupercile Shiitake la inmuiat intr-un vas cu apa, mai bine de o ora. Daca folosesti alte ciuperci, timpul de inmuiere poate diferit. Strecoara ciupercile si pastreaza zeama.

Pune taiteii in apa fiarta si lasa 5 minute. Scurge-i bine si taie-i in bucati mai mici.

Carnea se adauga in marinata si lasa la frigider 1/2 ora.

Incalzeste un wok si pune 2 linguri de ulei. Caleste carnea la foc mediu amestecand bine, pana cand e jumatate facuta. Scoate-o din wok.

Sterge wokul si adauga 1 lingura ulei. Pune ardeiul si ghimbirul si caleste putin amestecand mereu (stir fry). Adauga ciupercile, taieteii, sosul chilli (daca nu folosesti ardeiul), 1/2 cana zeama de la ciuperci (poti pune zeama de pui) si amesteca bine. Adauga carnea, ceapa si amesteca bine. Gateste pana ce carnea e facuta.


O reteta propusa de: miha miha (garbo159233)

Te asteptam sa ne trimiti o reteta preferata aici!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri