Timp de preparare: 45 - min
Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru trandafirasi cu branza:
- 500 g de faina
- 30 g drojdie
- 25 g zahar
- 5 oua (2 pentru aluat,2 la umplutura,1 pentru uns)
- 150-200 ml lapte
- 50ml ulei
- 1 lingura coaja de lamaie
- 1 lingura coaja de portocala
- 500g branza proaspata de vaci
- 50g stafide
- sare
Mod de preparare trandafirasi cu branza:
Se face o maia din drojdia desfacuta cu o lingura de zahar, 2-3 linguri de lapte si 1-2 linguri de faina. Se amesteca bine pana se formeaza o pasta. Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul, adica aproximativ 1h. Intr-un vas se cerne faina, se presara o lingurita rasa de sare, 1-2 linguri de zahar, 2 oua mici, coaja de lamaie si portocala. Se toarna maiaua peste toate aceste ingrediente si se framanta bine, adaugand laptele si uleiul, pana se desprinde aluatul de pe mana. Lasi la crescut la loc caldut si acoperi bine. Intre timp pregatesti umplutura de branza: amesteci branza dulce cu cele doua oua, zaharul, cam 200g si stafidele spalate si curatate de codite. Pregatim tavile. Dupa ce aluatul a crescut, se imparte in bucati egale. Se intind cu sucitorul, se formeaza cercuri, se taie raze, se aseaza umplutura si se formeaza placintele sub forma de trandafirasi. Se aseaza trandafirasii in tavi, se mai lasa putin la crescut (15min), timp in care se ung cu ou batut. Se coc la cuptor la foc potrivit pana se rumenesc.
O reteta propusa de: Mihaela Grigore (mihagrigore)
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară