O reteta delicoasa, numai buna de preparat intr-o zi de duminica. Sunt deliciosi si cu gem.

Timp de preparare: 45 - min

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru trandafirasi cu branza:

  • 500 g de fainadesert cu branza
  • 30 g drojdie
  • 25 g zahar
  • 5 oua (2 pentru aluat,2 la umplutura,1 pentru uns)
  • 150-200 ml lapte
  • 50ml ulei
  • 1 lingura coaja de lamaie
  • 1 lingura coaja de portocala
  • 500g branza proaspata de vaci
  • 50g stafide
  • sare

Mod de preparare trandafirasi cu branza:

Se face o maia din drojdia desfacuta cu o lingura de zahar, 2-3 linguri de lapte si 1-2 linguri de faina. Se amesteca bine pana se formeaza o pasta. Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul, adica aproximativ 1h. Intr-un vas se cerne faina, se presara o lingurita rasa de sare, 1-2 linguri de zahar, 2 oua mici, coaja de lamaie si portocala. Se toarna maiaua peste toate aceste ingrediente si se framanta bine, adaugand laptele si uleiul, pana se desprinde aluatul de pe mana. Lasi la crescut la loc caldut si acoperi bine. Intre timp pregatesti umplutura de branza: amesteci branza dulce cu cele doua oua, zaharul, cam 200g si stafidele spalate si curatate de codite. Pregatim tavile. Dupa ce aluatul a crescut, se imparte in bucati egale. Se intind cu sucitorul, se formeaza cercuri, se taie raze, se aseaza umplutura si se formeaza placintele sub forma de trandafirasi. Se aseaza trandafirasii in tavi, se mai lasa putin la crescut (15min), timp in care se ung cu ou batut. Se coc la cuptor la foc potrivit pana se rumenesc.

O reteta propusa de: Mihaela Grigore (mihagrigore)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Trandafirasi cu branza.