Timp de preparare: 60 - min
Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru tort cu foi coapte in tigaie:
Pentru foi:
- un ou
- 4 linguri zahar
- 4 linguri lapte
- 4 linguri ulei
- 1/2 lingurita bicarbonat stins cu otet si faina cat sa iasa un aluat usor de modela
Pentru crema:
- 500 ml lapte
- 4lnguri faina
- 1 cana zahar
- 1/2 margarina si 3 linguri cacao
- nuca de cocos
Mod de preparare tort cu foi coapte in tigaie:
Oul se amesteca cu zaharul si laptele, apoi se adauga uleiul si bacarbonatul stins cu otet, dupa care se adauga faina, formandu-se un aluat usor de modelat. Aluatul se imparte in 5 parti. Fiecare bucata se intinde cu sucitorul, in functie de marimea tigaii, si se coc pe rand pe ambele parti in tigaie neunsa. P
Pentru crema: zaharul se adauga in lapte, apoi faina si cacao, dupa care se pune pe foc amestecand pana se ingroasa crema. Se adauga margarina.
Pentru ansamblare: se ia prima foaie si se unge cu crema, se adauga urmatoarea foaie si tot asa ,ultimul strat fiind de crema. La sfarsit se pudreaza cu nuca de cocos.
Pofta buna!
O reteta propusa de: irina gabriela (iri_love)
Sancțiuni mai aspre pentru conducătorii auto din România. Ce noi restricții prevede Codul Rutier
EXCLUSIV. Zile libere pentru fertilizare in vitro, printre cele 13 puncte agreate de sindicate și Guvern
Trotinetele electrice ar putea fi interzise în București. Ce spune Primăria Capitalei
OFICIAL Se prelungește perioada de înscriere la Bacalaureat și se decalează termenul de încheiere a mediilor la clasele a XII-a și a XIII-a