Timp de preparare: 60 - min
Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru tort cu foi coapte in tigaie:
Pentru foi:
- un ou
- 4 linguri zahar
- 4 linguri lapte
- 4 linguri ulei
- 1/2 lingurita bicarbonat stins cu otet si faina cat sa iasa un aluat usor de modela
Pentru crema:
- 500 ml lapte
- 4lnguri faina
- 1 cana zahar
- 1/2 margarina si 3 linguri cacao
- nuca de cocos
Mod de preparare tort cu foi coapte in tigaie:
Oul se amesteca cu zaharul si laptele, apoi se adauga uleiul si bacarbonatul stins cu otet, dupa care se adauga faina, formandu-se un aluat usor de modelat. Aluatul se imparte in 5 parti. Fiecare bucata se intinde cu sucitorul, in functie de marimea tigaii, si se coc pe rand pe ambele parti in tigaie neunsa. P
Pentru crema: zaharul se adauga in lapte, apoi faina si cacao, dupa care se pune pe foc amestecand pana se ingroasa crema. Se adauga margarina.
Pentru ansamblare: se ia prima foaie si se unge cu crema, se adauga urmatoarea foaie si tot asa ,ultimul strat fiind de crema. La sfarsit se pudreaza cu nuca de cocos.
Pofta buna!
O reteta propusa de: irina gabriela (iri_love)
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?