IN ACEST ARTICOL:
Usor de facut, rapid de servit.

Timp de preparare: 60 - min

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru tort cu foi coapte in tigaie:

Pentru foi:

  • un ou
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri lapte
  • 4 linguri ulei
  • 1/2 lingurita bicarbonat stins cu otet si faina cat sa iasa un aluat usor de modela

Pentru crema:

  • 500 ml lapte
  • 4lnguri faina
  • 1 cana zahar
  • 1/2 margarina si 3 linguri cacao
  • nuca de cocos

Mod de preparare tort cu foi coapte in tigaie:

Oul se amesteca cu zaharul si laptele, apoi se adauga uleiul si bacarbonatul stins cu otet, dupa care se adauga faina, formandu-se un aluat usor de modelat. Aluatul se imparte in 5 parti. Fiecare bucata se intinde cu sucitorul, in functie de marimea tigaii, si se coc pe rand pe ambele parti in tigaie neunsa. P

Pentru crema: zaharul se adauga in lapte, apoi faina si cacao, dupa care se pune pe foc amestecand pana se ingroasa crema. Se adauga margarina.

Pentru ansamblare: se ia prima foaie si se unge cu crema, se adauga urmatoarea foaie si tot asa ,ultimul strat fiind de crema. La sfarsit se pudreaza cu nuca de cocos.

Pofta buna!


O reteta propusa de: irina gabriela (iri_love)


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri