20 Ianuarie 2012 publicat în Retete culinare 49 share-uri

Tiramisu - o prajitura excelenta cu piscoturi, mascarpone si cafea.

Timp de preparare: 40 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru tiramisu:

  • 400 g piscoturi
  • 250 g crema Mascarpone
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 3 cescute de cafea fara zahar
  • cacao pudra, pentru ornat

Mod de preparare tiramisu:

1. Amestecati intr-un bol galbenusurile de ou cu zaharul, pana se deschid la culoare;
2. Adaugati crema Mascarpone si omogenizati amestecul;
3. Bateti intr-un bol, separat, albusurile de ou pana se umfla;
4. Turnati albusurile peste crema cu Mascarpone si amestecati pana la incorporarea completa a acestora;
5. Evitati mixerul pentru ca albusurile se vor lasa;
6. Inmuiati piscoturile putin in cafea, dupa care aseazati-le intr-o tava unul langa altul, fara spatii intre ele;
7. Dupa ce ati pus primul strat de piscoturi turnati peste ele jumatate din crema;
8. Puneti alt strat de piscoturi imbibate in cafea si deasupra restul cremei;
9. Pudrati din belsug cu cacao, astfel incat sa se formeze un strat uniform si lasati prajitura in frigider peste noapte.



O reteta propusa de: silaghi danalucia (danamaite)


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri