17 Ianuarie 2012 publicat în Retete culinare 16 share-uri

Un preparat de porc gustos, fatos, facut rapid, care sa poata fi servit aburind, sa gadile placut narile si sa trezeasca gurmanzii din noi.

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru pulpa de porc cu legume, la cuptor:

  • pulpa de porc, de la un animal parlit, nu oparit, cumparata de la macelaria cu produse garantate, romanesti (o bucata groasa, intreaga, sanatoasa - de 2-3 Kg, cu putina grasime lasata de macelar, la cererea cumparatorului)
  • legume, dupa gustul si dorinta mesenilor (cartofi, praz, ceapa, usturoi, morcovi, pastarnac, patrunjel, telina)
  • 2-3 carnati afumati, din cei facuti special, in casa, pentru sarbatori
  • condimente traditionale romanesti (sare grunjoasa, cimbru, boabe de piper, boabe de coriandru, rozmarin).

Mod de preparare pulpa de porc cu legume, la cuptor:

Legumele, curatate si spalate, lasate la scurs (sterse cu o carpa uscata) se taie in bucati mari, potrivite ca marime cu bucata de carne care se va pregati, se asaza intr-o tava de inox. Se presara sare grunjoasa. In tava se adauga boabe de piper, boabe de coriandru, cateva crengute de cimbru, o crenguta de rozmarin, 2 frunze de dafin, catei de usturoi.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Caria dentară – ce este și cum se tratează

Este bine de stiut! Portionarea legumelor dupa marimea bucatii de carne are rost pentru ca legumele si carnea sa fie gata preparate, in acelasi timp. Legumele se vor pregatiti in grasimea de porc, scursa treptat, din carne, pe masura ce aceasta se va coace.

Se picura ulei de floarea soarelui, cat sa unga tava si se amesteca bine, cu o lingura, legumele si condimentele.

Carnatul afumat se taie in bucati generoase si se pune printre legume, in tava de inox.

Bucata din pulpa de porc, se asezoneaza cu sare grunjoasa si piper boabe, proaspat macinate si cimbru uscat. Carnea se freaca cu condimentele pe toate partile.

Secret si nu prea, stiut fiind de toate gospodinele ! Carnea se aseaza deasupra amestecului de legume, partea cu grasime, fiind deasupra. In timpul coacerii, grasimea din pulpa de porc se va scurge pe/ prin carne si va trece la legume, pe care le va coace.

Poate fi esential pentru gustul preparatului ! Nu se adauga apa sau amestec de apa si vin. Nu este nevoie, deoarece pulpa de porc contine destula grasime si destula apa.

Tava de inox se introduce in cuptorul incins al aragazului, la foc mare pentru 30 de minute, timp in care grasimea de pe carnea de porc se va rumeni si va deveni aramie, retinand in acelasi timp, tot sucul in carne.

Se reduce focul la aragaz, la potrivit si se continua coacerea pentru 50-60 de minute, pana carnea capata o rumeneala omogena, iar pe lateral se observa cum carnea paleste, usor, usor, pe masura ce trece timpul.Deoarece in timpul coacerii la cuptor, carnea se usuca, friptura se scoate din cuptorul aragazului si se lasa pentru 10-15 minute, acoperita cu o hartie din pergament, “sa se odihneasca”, timp in care aceasta redevine mustoasa, pastrandu-si fragezimea.

Mai multe retete gustoase gasiti pe blogul:despremancare.ro/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri