IN ACEST ARTICOL:
Prajitura cu mac si glazura de ciocolata - este un desert numai bun pentru a va indulci dupa amiezele. Amestecati rapid cateva ingrediente, turnati totul in tava, ungeti apoi blatul copt cu glazura de ciocolata sau cu un gem acrisor si desertul e gata sa fie mancat!

Mod de preparare: mediu

Ingrediente necesare pentru prajitura cu mac si glazura de ciocolata:

Blat:

  • 4 oua
  • 8 linguri zahar
  • 50 g unt
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 50 g mac
  • 1 lingurita ghimbir macinat
  • 5 linguri faina

Glazura:

  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 50 g unt
  • 2 linguri frisca lichida

Mod de preparare prajitura cu mac si glazura de ciocolata:

Blat:
Se mixeaza ouale cu zaharul, se adauga untul topit (si racit), esenta, faina amestecata cu praful de copt si ghimbirul, apoi macul. Compozitia se amesteca usor si se toarna in tava tapetata cu hartie de copt. Dimensiuni tava 26 x 17 cm. Se incinge cuptorul la 180 de grade si se coace prajitura timp de 20-25 minute.
Glazura:
Se pun intr-un vas, pe foc, untul si frisca lichida si se lasa pana se topeste untul. Se da deoparte si se incorporeaza ciocolata maruntita, amestecand pana la topirea completa. Se toarna apoi, deasupra prajiturii. Dupa ce glazura s-a intarit, prajitura se taie cu ajutorul unui cutit trecut tot timpul prin apa.

Gasiti si alte prajituri delicioase pe blogul: truedelights.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri