Intr-o seara am pregatit o cina cu specific marocan - aripioare scaldate intr-un sos lipicios, cu cous-cous cu legume si bobite acrisoare de rodie

Uneori imi place (si chiar prinde bine!) sa gatesc putin din cultura culinara a altor popoare. Te face sa te simti bine pentru ca inveti ceva nou (de obicei o noua abordare, o noua modalitate de a jongla cu gusturi si condimente diferite), dar si simti ca - macar pentru o seara - calatoresti undeva departe.

Mod de preparare:mediu

Ingrediente necesare pentru aripioare de pui marocane:

reteta aripioare de pui marocane

  • o caserola de aripioare de pui
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita piper
  • 1 lingurita pudra de usturoi
  • sare

Pentru sos:

  • sucul de la o portocala
  • 2-3 linguri de melasa
  • 2-3 linguri de zahar
  • pireu de la 1/2 mango
  • putin unt

Mod de preparare:

Aripioarele le condimentati cu scortisoara, piper, pudra de usturoi si sare, le stropiti putin cu ulei si le dati la cuptor pana se rumenesc.

Cat timp aripioarele sunt in cuptor preparati sosul intr-un vas pana cand se ingroasa suficient sa imbrace lingura - e nevoie de putin timp sa se lege componentele.
Cand sunt gata aripioarele, aruncati-le fierbinti in sosul pregatit si lasati sa se raceasca usor inainte de a le servi.
* Cous-cous-ul preparati-l conform indicatiilor de pe ambalaj. Eu am adaugat la el putin praz, ardei rosu, zucchini, frunze de spanac si ciuperci.

La final am presarat peste cateva bobite de rodie, un detaliu foarte revigorant in dulceata aripioarelor

Alte retete delicioase gasiti accesand amainbucatarie.blogspot.com/


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Aripioare de pui marocane.