Uneori imi place (si chiar prinde bine!) sa gatesc putin din cultura culinara a altor popoare. Te face sa te simti bine pentru ca inveti ceva nou (de obicei o noua abordare, o noua modalitate de a jongla cu gusturi si condimente diferite), dar si simti ca - macar pentru o seara - calatoresti undeva departe.
Mod de preparare:mediu
Ingrediente necesare pentru aripioare de pui marocane:
- o caserola de aripioare de pui
- 1/2 lingurita scortisoara
- 1/2 lingurita piper
- 1 lingurita pudra de usturoi
- sare
Pentru sos:
- sucul de la o portocala
- 2-3 linguri de melasa
- 2-3 linguri de zahar
- pireu de la 1/2 mango
- putin unt
Mod de preparare:
Aripioarele le condimentati cu scortisoara, piper, pudra de usturoi si sare, le stropiti putin cu ulei si le dati la cuptor pana se rumenesc.
Cat timp aripioarele sunt in cuptor preparati sosul intr-un vas pana cand se ingroasa suficient sa imbrace lingura - e nevoie de putin timp sa se lege componentele.
Cand sunt gata aripioarele, aruncati-le fierbinti in sosul pregatit si lasati sa se raceasca usor inainte de a le servi.
* Cous-cous-ul preparati-l conform indicatiilor de pe ambalaj. Eu am adaugat la el putin praz, ardei rosu, zucchini, frunze de spanac si ciuperci.
La final am presarat peste cateva bobite de rodie, un detaliu foarte revigorant in dulceata aripioarelor
Alte retete delicioase gasiti accesand amainbucatarie.blogspot.com/
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară