Timp de preparare: 50 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 125 ml lapte si 125 ml apa sau puteti folosi doar apa
- 1 lingurita drojdie uscata
- 1 lingura zahar
- 2 linguri ulei
- 1 lingurita sare
- 450 g faina
Pentru sos:
- 1 legatura patrunjel verde
- usturoi verde cateva foi
- 3 linguri ulei de masline
- 3 linguri apa calda
Mod de preparare:
Se pregateste aluatul astfel: se incalzeste laptele si apa. Se adauga drojdia, zaharul si se amesteca bine pana la dizolvare. Se acopera cu un prosop si se lasa 20 de minute. Se adauga sarea, uleiul si faina. Omogrnizam. Se lasa alutul sa se odihneasca o ora. Se unge o tava cu hartie de copt.
Din aluat modelam cu mainile unse cu ulei chifle, pe care le asezam in tava. Se lasa sa creasca inca 15 minute. Se introduc in cuptorul preincalzit, la 180 de grade 35 de minute. Cand sunt gata se scot si se lasa sa se raceasca.
Pregatim sosul: se introduc toate ingredientele in blender si se potrivesc de sare. Se pune sosul din belsug peste chifle.
O reteta propusa de: Alina Ioana Vacaru (tasia2009)
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă