Timp de preparare: 50 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 125 ml lapte si 125 ml apa sau puteti folosi doar apa
- 1 lingurita drojdie uscata
- 1 lingura zahar
- 2 linguri ulei
- 1 lingurita sare
- 450 g faina
Pentru sos:
- 1 legatura patrunjel verde
- usturoi verde cateva foi
- 3 linguri ulei de masline
- 3 linguri apa calda
Mod de preparare:
Se pregateste aluatul astfel: se incalzeste laptele si apa. Se adauga drojdia, zaharul si se amesteca bine pana la dizolvare. Se acopera cu un prosop si se lasa 20 de minute. Se adauga sarea, uleiul si faina. Omogrnizam. Se lasa alutul sa se odihneasca o ora. Se unge o tava cu hartie de copt.
Din aluat modelam cu mainile unse cu ulei chifle, pe care le asezam in tava. Se lasa sa creasca inca 15 minute. Se introduc in cuptorul preincalzit, la 180 de grade 35 de minute. Cand sunt gata se scot si se lasa sa se raceasca.
Pregatim sosul: se introduc toate ingredientele in blender si se potrivesc de sare. Se pune sosul din belsug peste chifle.
O reteta propusa de: Alina Ioana Vacaru (tasia2009)
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară