O reteta de placinta cu branza foarte gustoasa, traditionala din Georgia.
Timp de preparare: 45 - min
Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru Kachapuri - placinta cu branza:
Pentru aluat:
- 500 ml iaurt
- 1 kg faina de grau
- 1 lingura praf de copt
- 1 lingura zahar
- 1 galbenus de ou
- sare dupa gust
Pentru compozitie:
- 600 g branza noua sarata
- 2 oua
- sare
Mod de preparare Kachapuri - placinta cu branza:
Pentru prepararea aluatului: se amesteca iaurtul cu galbenusul de ou si cu zahar, dupa care se sareaza. Se incorporeaza faina de grau, 1 lingura de praf de copt sau drojdie. Se amesteca bine si se lasa 1 ora, la crescut.
Apoi se ia branza noua, se framanta in mana, se amesteca cu un ou si se sareaza.
Se ruleaza aluatul de kachapuri pe o masa de bucatarie, pana se obtine o foaie subtire. Cu cat foaia este mai subtire, cu atat kachapuri va fi mai gustos. Se decupeaza bucati rotunde de aluat peste care se pune umplutura pe baza de branza. Se acopera apoi kachapuri cu alt cerc de aluat, se pune pe o tava si se coace la cuptor, la 180 C, timp de 10-15 minute, pana ce suprafata este bine rumenita.
Inainte de a servi, se unge suprafata sa cu unt sau ou batut, dupa care se mai da la cuptor cateva minute.
O reteta propusa de: Diana Gabriela Arfir (Diana_September)
Campania #GrijădePlămâni continuă (Timișoara): Spirometrii gratuite în tramvaiul dedicat sănătății plămânilor, pe liniile 8 și 9
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate