O reteta de placinta cu branza foarte gustoasa, traditionala din Georgia.
Timp de preparare: 45 - min
Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru Kachapuri - placinta cu branza:
Pentru aluat:
- 500 ml iaurt
- 1 kg faina de grau
- 1 lingura praf de copt
- 1 lingura zahar
- 1 galbenus de ou
- sare dupa gust
Pentru compozitie:
- 600 g branza noua sarata
- 2 oua
- sare
Mod de preparare Kachapuri - placinta cu branza:
Pentru prepararea aluatului: se amesteca iaurtul cu galbenusul de ou si cu zahar, dupa care se sareaza. Se incorporeaza faina de grau, 1 lingura de praf de copt sau drojdie. Se amesteca bine si se lasa 1 ora, la crescut.
Apoi se ia branza noua, se framanta in mana, se amesteca cu un ou si se sareaza.
Se ruleaza aluatul de kachapuri pe o masa de bucatarie, pana se obtine o foaie subtire. Cu cat foaia este mai subtire, cu atat kachapuri va fi mai gustos. Se decupeaza bucati rotunde de aluat peste care se pune umplutura pe baza de branza. Se acopera apoi kachapuri cu alt cerc de aluat, se pune pe o tava si se coace la cuptor, la 180 C, timp de 10-15 minute, pana ce suprafata este bine rumenita.
Inainte de a servi, se unge suprafata sa cu unt sau ou batut, dupa care se mai da la cuptor cateva minute.
O reteta propusa de: Diana Gabriela Arfir (Diana_September)
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă