Placinta georgiana cu branza

O reteta de placinta cu branza foarte gustoasa, traditionala din Georgia.

Timp de preparare: 45 - min

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru Kachapuri - placinta cu branza:

Pentru aluat:

  • 500 ml iaurt
  • 1 kg faina de grau
  • 1 lingura praf de copt
  • 1 lingura zahar
  • 1 galbenus de ou
  • sare dupa gust

Pentru compozitie:

  • 600 g branza noua sarata
  • 2 oua
  • sare

Mod de preparare Kachapuri - placinta cu branza:

Pentru prepararea aluatului: se amesteca iaurtul cu galbenusul de ou si cu zahar, dupa care se sareaza. Se incorporeaza faina de grau, 1 lingura de praf de copt sau drojdie. Se amesteca bine si se lasa 1 ora, la crescut.
Apoi se ia branza noua, se framanta in mana, se amesteca cu un ou si se sareaza.
Se ruleaza aluatul de kachapuri pe o masa de bucatarie, pana se obtine o foaie subtire. Cu cat foaia este mai subtire, cu atat kachapuri va fi mai gustos. Se decupeaza bucati rotunde de aluat peste care se pune umplutura pe baza de branza. Se acopera apoi kachapuri cu alt cerc de aluat, se pune pe o tava si se coace la cuptor, la 180 C, timp de 10-15 minute, pana ce suprafata este bine rumenita.
Inainte de a servi, se unge suprafata sa cu unt sau ou batut, dupa care se mai da la cuptor cateva minute.

O reteta propusa de: Diana Gabriela Arfir (Diana_September)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Kachapuri - placinta cu branza.