12:01, 13 Ianuarie 2012 publicat în Retete culinare

O paine foarte sanatoasa, preparata din faina si broccoli

Timp de preparare: 20 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru paine cu broccoli:

  • 375 g unt topit
  • 600 g broccoli
  • 350 g faina
  • 8 oua
  • 80 g zahar
  • 5 g praf de copt
  • 4 g sofran
  • sare
  • unt pentru uns tava

Mod de preparare paine cu broccoli:

Se lasa ouale la temperatura camerei 3-5 ore. Dupa acest timp, topim untul si adaugam ouale, unul cate unul. Amestecam faina cu praful de copt, sarea, zaharul, sofranul si rasturnam peste compozitia cu unt si oua. Omogenizam. Broccoli se spala si se pune in apa clocotita cu sare si se aduce la fierbere. Se scoate broccoli, se pune sub jet de apa rece si se usuca cu ajutorul unui servetel. Ungem cu unt forma in care vom coace painea. Umplem forma cam cu 2/3 din aluat. Asezam apoi pe mijloc broccoli. Punem apoi restul de aluat peste broccoli. Se coace in cuptorul preincalzit, la 180 de grade, 45 de minute. Cand este gata, se scoate si se lasa sa se raceasca in forma, apoi se scoate.


O reteta propusa de: Alina Ioana Vacaru (tasia2009)

Citeste si:
Sarea NEAGRĂ indiană sau Kala Namak: proprietăți vindecătoare unice
Sarea NEAGRĂ indiană sau Kala...

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri