Timp de preparare: 35 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru ciuperci cu masline:
- 500 g ciuperci
- 2 cepe
- 1 lingurita de faina
- 100 de ml vin alb
- 250 ml apa
- 2 foi dafin
- 10 boabe de piper
- 1 lamaie
- 200 g masline
- 400 ml suc de rosii
- sare
- piper
- 150 ml de ulei
- 1 legatura de patrunjel verde
Mod de preparare ciuperci cu masline:
Ciupercile se curata si se spala, se stropesc cu putina zeama de lamaie.
Maslinele se desareaza in apa rece sau, daca sunt foarte sarate, se oparasc.
Se taie ceapa marunt si se inabusa in ulei 1 minut, apoi se pune putina apa. Se adauga faina, se stinge cu apa si se pun in sos ciupercile taiate felii si maslinele. Se lasa sa fiarba la foc mic, pana cand ciupercile sunt fierte, iar zeama a scazut.
Se toarna suc de rosii, vin, se adauga piper si dafin, si se aseaza deasupra felii de lamaie curatate de coaja si se baga la cuptor. Inainte de a se servi, se presara patrunjel verde marunt taiat. Se pot servi reci.
O reteta propusa de: Liliana Mosloc (garbo248433)
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?