Timp de preparare: 35 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru ciuperci cu masline:
- 500 g ciuperci
- 2 cepe
- 1 lingurita de faina
- 100 de ml vin alb
- 250 ml apa
- 2 foi dafin
- 10 boabe de piper
- 1 lamaie
- 200 g masline
- 400 ml suc de rosii
- sare
- piper
- 150 ml de ulei
- 1 legatura de patrunjel verde
Mod de preparare ciuperci cu masline:
Ciupercile se curata si se spala, se stropesc cu putina zeama de lamaie.
Maslinele se desareaza in apa rece sau, daca sunt foarte sarate, se oparasc.
Se taie ceapa marunt si se inabusa in ulei 1 minut, apoi se pune putina apa. Se adauga faina, se stinge cu apa si se pun in sos ciupercile taiate felii si maslinele. Se lasa sa fiarba la foc mic, pana cand ciupercile sunt fierte, iar zeama a scazut.
Se toarna suc de rosii, vin, se adauga piper si dafin, si se aseaza deasupra felii de lamaie curatate de coaja si se baga la cuptor. Inainte de a se servi, se presara patrunjel verde marunt taiat. Se pot servi reci.
O reteta propusa de: Liliana Mosloc (garbo248433)
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară