Incinge niste ulei de masline intr-o tigaie speciala, teflonata, pentru prajit peste (de forma ovala sau rotunda).
Secret ! Daca folosesti o tigaie numai pentru peste, pe care o speli, “constiincios”, dupa fiecare utilizare, permanent reteta ta va avea numai gust de peste.
Pune in uleiul incins niste unt, cumparat de la ciobani, din cel galben, tare gustos si fara apa. Adauga niste ardei iute taiat marunt si 2-3 catei de usturoi. Cand s-au calit usor, fara a-si schimba culoarea, poti scoate cateii de usturoi si ardeiul iute. Poti pune si 2-3 frunze verzi, de salvie sau o crenguta de rozmarin verde.
Trunchiul de somon se prajeste la foc mare, 2-3 minute, pe fiecare parte. Nu trebuie prajit decat pana devine usor rozaliu. Nu trebuie sa fie nici crud. Se adauga tot sosul din farfuria pe care a fost pestele la macerat si daca este nevoie, se mai stoarce zeama de lamaie.
Atentie ! Uleiul incins sare din tigaie, in special cand pui zeama de lamaie. Poate chiar sa ia foc si te parleste pe maini.
Este bine sa iei tigaia de pe foc cand adaugi zeama de lamaie.
McHappy Day 2025®: când faptele bune țin familiile împreună
Prelungim termenul de înscriere ca voluntar pentru copiii abandonați. Ultima zi de înscriere: 10 octombrie
Un român câștigă Premiul Next Generation Design pentru bicicleta hibrid-electrică SYNTHESIS
Ajungem MARI lansează Muzeul Viu al Empatiei