Mihaela Bilic, autoarea celei mai vandute carti a anului 2008, “Traiesc deci ma abtin”, ne recomanda sa consumam zilnic cereale, sub diverse forme pentru a ne bucura de o alimentatie echilibrata si de o sanatate “de fier”.
“Cerealele reprezinta cel mai important element al alimentatiei umane datorita amidonului, un carbohidrat complex, cu absorbtie lenta ce asigura energia necesara functionarii organismului. Ele contin de asemenea fibre solubile si insolubile, proteine, minerale (calciu, fier, zinc), vitamine (grupul de vitamine B si vitamina E) si antioxidanti.Este obligatoriu sa consumam zilnic fainoase in cantitate limitata, deoarece au glucide lente (amidon) care nu duc la cresteri bruste ale glicemiei si nu stimuleaza productia de insulina. Cu ajutorul unei cantitati reduse de amidon este furnizata organismului glucoza de care are nevoie si ne va fi mai usor sa rezistam pana la masa urmatoare datorita absorbtiei lente (3-4 ore), care da satietate.
Lipidele ard in “focul” glucidelor, deci pentru a slabi din depozitele de grasime avem nevoie de un aport de carbohidrati la fiecare masa, de preferat carbohidrati complecsi, cum sunt in fainoase.
Deoarece metabolizarea grasimilor, activitatea musculara si creierul necesita glucoza, o dieta sanatoasa contine paine, orez, paste fainoase si cereale in cantitate moderata, pentru ca numai excesul de amidon se poate transforma in grasimi.
Mesele bogate in carbohidrati cresc nivelul serotoninei in creier, mai mult decat mesele bogate in proteine, reducand si pofta pentru dulciuri. Asadar, orice regim pentru slabit trebuie sa contina amidon pentru a fi mai usor de respectat.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară