Crevetii constituie o cina excelenta.
Dificultate:
redusa
Timp de preparare:
30' - min
Ingrediente:
- 500 g. creveti,
- 4 linguri sos de soia,
- 2 linguri miere,
- sare
- 100 g. seminte susan,
- ulei de masline;
- Pentru garnitura:
- 150 g. orez,
- 1/2 cutie compot ananas,
- 1 lingurita sos soia.
Mod de preparare si pregatire:
1. Crevetii se pun la fiert in apa cu sare. Se scot si se curata.
2. Intr-un bol se amesteca sosul de soia cu mierea.
3. Se pun crevetii pe frigarui si se lasa 10 minute.
4.Se incinege putin ulei intr-o tigaie, se prajesc crevetii bine pe ambele parti si se stropesc cu amestecul de miere cu soia, se lasa sa se caramelizeze.
5. Separat se fierbe orezul in apa cu putina sare, respectand indicatiile de fierbere de pe ambalaj. Cand este fiert, se scurge bine, se amesteca cu bucatele de ananas si sos de soia. Se aseaza pe farfurie orezul, frigaruile de creveti si se orneaza cu seminte de susan.
O reteta propusa de Vekas Maria
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?