Colesterolul este o substanta foarte importanta pentru organism, insa poate deveni nociv atunci cand depaseste o anumita concentratie. Este esential pentru fabricarea membranelor celulare, pentru sinteza hormonilor si pentru producerea vitaminei D, iar rolurile sale nu se opresc aici. Insa prea mult colesterol devine un factor major de risc pentru multe boli cardiovasculare, ca urmare a inducerii aterosclerozei in vasele de sange.
Usturoiul este o planta utilizata ca aliment is condiment. In medicina populara este considerat un adevarat medicament datorita continutului bogat de vitamine si substante minerale. Are efecte benefice deosebite in controlul colesterolului, in prevenirea bolilor cardiovasculare, a tulburarilor digestive sau a pneumopatiilor. In afara de efectul antimicrobian are si efect entihelmintic (impotriva viermilor intestinali).
Ceaiul verde si negru. Acestea contin combinatiile naturale ale unor principii active care au un efect protector pentru inima. Consumand 4-5 pahare de ceai verde sau negru, in fiecare zi, vei reusi sa menti colesterolul sub control. Daca nu iti place ceaiul verde, poti cumpara capsule cu extract din ceai verde de la plafar. Evita sa folosesti doze medicale de ceai verde pe o perioada nelimitata de timp, deoarece poate stimula sistemul nervos.


Propolisul este cunoscut de mii de ani. Efectele curative ale propolisului se datoreaza in primul rand compozitiei chimice a acestuia. In propolis se gasesc o multime de microelemente necesare organismului: fier, zinc, cupru, cobalt, calciu, siliciu, strontiu, bariu. Propolisul este cunoscut ca avand efecte antibacteriene, acctionand cu succes asupra unor streptococi, stafilococi, bacili. Astfel, o serie de boli infectioase, cum ar fi gripa sau meningita, se trateaza foarte eficient cu tinctura de propolis. Vindeca afectiuni ale aparatului respirator si boli ORL. Se poate folosi ca atare, mestecandu-se, sau sub forma de spray sau aerosoli din solutie alcoolica de propolis dialuat in apa.


Macesele. Specilalistii sunt de parere ca macesele sunt cele mai bune plante pentru sanatatea inimii. Unii cercetatorii sunt de parere ca acestea ajuta si la scaderea colesterolului. Exista produse ce contin extracte de macese, pe care le poti gasi la plafar. Orice persoana care sufera de o afectiune cardiovasculara nu trebuie sa consume macese mai mult de cateva saptamani fara o supraveghere medicala.

sursa: healthy.ro

Citeste pe Healthy si:

Tehnici “usoare” impotriva sforaitului

Grija pentru copiii actuali, principala cauza a avortului


Icterul fiziologic al nou-nascutului

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri