Ceaiul verde si negru. Acestea contin combinatiile naturale ale unor principii active care au un efect protector pentru inima. Consumand 4-5 pahare de ceai verde sau negru, in fiecare zi, vei reusi sa menti colesterolul sub control. Daca nu iti place ceaiul verde, poti cumpara capsule cu extract din ceai verde de la plafar. Evita sa folosesti doze medicale de ceai verde pe o perioada nelimitata de timp, deoarece poate stimula sistemul nervos.
Propolisul este cunoscut de mii de ani. Efectele curative ale propolisului se datoreaza in primul rand compozitiei chimice a acestuia. In propolis se gasesc o multime de microelemente necesare organismului: fier, zinc, cupru, cobalt, calciu, siliciu, strontiu, bariu. Propolisul este cunoscut ca avand efecte antibacteriene, acctionand cu succes asupra unor streptococi, stafilococi, bacili. Astfel, o serie de boli infectioase, cum ar fi gripa sau meningita, se trateaza foarte eficient cu tinctura de propolis. Vindeca afectiuni ale aparatului respirator si boli ORL. Se poate folosi ca atare, mestecandu-se, sau sub forma de spray sau aerosoli din solutie alcoolica de propolis dialuat in apa.
Macesele. Specilalistii sunt de parere ca macesele sunt cele mai bune plante pentru sanatatea inimii. Unii cercetatorii sunt de parere ca acestea ajuta si la scaderea colesterolului. Exista produse ce contin extracte de macese, pe care le poti gasi la plafar. Orice persoana care sufera de o afectiune cardiovasculara nu trebuie sa consume macese mai mult de cateva saptamani fara o supraveghere medicala.
sursa: healthy.ro
Citeste pe Healthy si:
Tehnici “usoare” impotriva sforaitului
Grija pentru copiii actuali, principala cauza a avortului
Icterul fiziologic al nou-nascutului
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?