Vara natura este darnica oferindu-ne o gama larga de plante ce reprezinta veritabile remedii naturiste. Dintre toate acestea, spre finalul verii si inceputul toamnei se coc strugurii, delicioasele boabe ce ne apara si ne ofera remeidii a peste 65 de boli.
In astmul bronsic : 150g boabe de struguri se fierb 5-10 min in 500 ml de apa. Se beau 3-4 cani pe zi indulcite cu miere.

In ameliorarea tusei : se fierb 200g de stafide in 300 ml de apa timp de 5 minute. Decoctul obtinut se pune in baie de apa pe foc si se adauga cate putin zahar pana la obtinerea unui sirop mai consistent. Se adauga un pahar de must si 150g de miere si se obtine solutia finala. Se consuma cate o lingurita dimineata si seara, pe stomacul gol, dupa care o jumatate de ora nu se bea si nu se mananca.

Un uz extern :

Masca tonifianta pentru ten : cativa ciorchini de struguri se zdrobesc si sucul obtinut se tamponeaza cu vata la nivelul tenului. Se lasa sa actioneze zece minute dupa care se clateste.

In ce consta cura cu struguri ?

In general cura cu struguri consta in consumul zilnic a cate un kilogram-doua de struguri. Pentru persoanele ce doresc sa elimine surplusul de kilograme se respecta cura doar doua zile pe saptamana in care nu vor consuma decat respectiva cantitate de struguri. Totodata strugurii (jumatate de kilogram) consumati dimineata pe stomacul gol detoxifica organismul. Tot pentru detoxifiere este recomandat sa se bea cateva pahare de suc de struguri pe zi, dupa fiecare masa.

Daca efectul laxativ este pronuntat, atunci cura se va incepe treptat, incepand de la cativa ciorchini de struguri pe zi pana la 1-1,5 kilograme (nu se depasesc doua kilograme de struguri pe zi).


Un articol de Iulia D.

sursa: www.healthy.ro

Citeste pe Healthy :

Calmarea durerilor nasterii cu ajutorul medicamentelor

Noi sperante pentru sanatatea copiilor nostri

Gambe conturate cu implanturi de silicon

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri