Caldura, stresul oboseala de zi cu zi si orele putine de somn ne epuizeaza sursele energetice. Cum cu fiecare zi avem asteptari tot mai mari de la noi insine, lipsa energei se face simtita tot mai acut. Multi oameni acuza adinamia care ii cuprinde, starea de oboseala si scaderea capacitatii de concentrare.
Caldura, stresul oboseala de zi cu zi si orele putine de somn ne epuizeaza sursele energetice. Cum cu fiecare zi avem asteptari tot mai mari de la noi insine, lipsa energei se face simtita tot mai acut. Multi oameni acuza adinamia care ii cuprinde, starea de oboseala si scaderea capacitatii de concentrare.

Pentru ca organismul nostru sa functioneze optim trebuie sa ii asiguram necesarul zilnic de vitamine, minerale, proteine, lipide si glucide. Insa de cele mai multe ori se intampla ca programul nostru de masa sa fie unul haotic, ajungand in felul acesta sa avem diverse carente nutritionale care se reflecta atat in starea noastra de sanatate, cat si in forta de munca, starea psihica si greutatea corporala.

Pentru a evita aceste inconveniente va propunem ca macar o saptamana pe luna sa consumati alimente energizante dintre cele ce le vom prezenta mai jos.

Semintele de cereale incoltite. Acestea se gasesc in supermarketuri, la plafare sau le puteti obtine dumneavoastra acasa in felul urmator: luati semintele de cereale si le asezati intr-o farfuriuta in care ati pus un strat de vata bine imbibat cu apa. Imediat ce au incoltit, semintele se vor inghiti dimineata pe stomacul gol, aproximativ o lingurita pe zi.

Cerealele. Acestea sunt bogate in glucide si in complexul vitaminic B. Glucidele sunt eliberate lent, asigurandu-va energia pe parcursul intregii zile.

Ceaiul verde. Prin continutul sau de substante tonice ceaiul verde baut dimineata asigura o buna functionare a sistemului nervos, alunga oboseala si totodata contine una dintre cele mai bune substante naturale anticancerose.

Patrunjelul este un concentrat de vitamine si minerale, asigurand in felul acesta “materia prima” a proceselor metabolice celulare.

Fructele
sunt de asemenea alimente cu un bun potential energizant. Dintre acestea cele mai indicate sunt citricele, piersicile si strugurii.

Daca am vorbit de fructe, cu siguranta si legumele au aceeasi putere energizanta. Dintre acestea cele mai indicate sunt broccoli, sparanghelul, spanacul, fasolea si dovleceii.

Cafeaua. Desi mult contestate efectele acesteia, totusi bauta in cantitati mici cafeaua are activitati benefice asupra organismului, este energizanta, produce “trezirea cerebrala” sporind atentia si capacitatea de memorare, mentine tonusul functiilor organismului, imbunatateste tranzitul intestinal si starea psihica. Daca veti intreba cele mai multe persoane de ce beau cafea, vor spune ca se simt bine cand fac acest lucru.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Top 4 probleme de organizare în bucătărie și cum să le rezolvi rapid Începe distribuția alimentelor de la UE. Cine le poate primi VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri