- 1 kg de ceapa
- 6-7 vinete
- 3 kg de rosii
- 250 ml de ulei
- 45-50 de gogosari
- foi de dafin
- sare
- piper
Mod de preparare
Ceapa se taie in feliute subtiri si se caleste in ulei pana se ingalbeneste. Se coc vinetele, se curata si se lasa sa se scurga. Dupa aceasta se toaca bine.
Gogosarii se coc si ei, se curata de pielita se indeparteaza semintele si se maruntesc.
Intr-o alta cratita se pun la rumenit si gogosarii, se pune si ceapa calita, vinetele, rosiile fierte si date printr-o sita (exact cum se procedea la bulion).
Se pune sare dupa gust, cateva boabe de piper si 4-5 foi de dafin.
Se lasa sa fiarba la foc mic. Compozitia se pune in borcane, de preferat mai mici, se pune putin ulei desupra, se astupa foarte bine si se fierbe la bain marie. Nu uita sa invelesti borcanele in carpe.
Se lasa sa fiarba aproximativ jumatate de ora. Borcanele se tin in vas inca 12 ore si apoi se pun la pastrat.
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.