S-a publicat o gama larga de diete, care mai de care mai sanatoase sau mai drastice, toate urmarind sa satisfaca conditiile unei diete ideale: sa fie usor de tinut, sa nu epuizeze organismul, sa mentina sanatatea sau chiar sa o imbunatateasca, sa fie ieftina si cu efecte cat mai rapide. Cum perfectul nu exista, nici o dieta propusa nu poate indeplini toate aceste conditii.
Ce inseamna o dieta eficace?

O dieta sanatoasa si eficace este una saraca in calorii (dar nu foarte saraca), care protejeaza inima (insemnand controlul asupra aportului de grasimi) si oasele (un aport suficient de calciu) si care mentine greutatea in limitele sanatoase. Mai exact, aceasta trebuie sa contina:
- Carne de pui fara piele (contine multe toxine si foarte putine substante benefice pentru organism), peste sau vita. Carnea va asigura necesarul de proteine si aminoacizi fara de care corpul nu ar putea asigura refacerile celulare, nu ar putea produce factori de coagulare, nu ar putea favoriza memoria (are la baza lanturi de proteine care se formeaza la nivel cerebral) etc. Evitati insa carnea de porc (chiar daca pare slaba, porcul prezinta grasimi chiar si printre fibrele musculare), de oaie.
- Lactate, branzeturi, oua si alte alimente care contin calciu. Acestea trebuie consumate obligatoriu de femei, a caror nevoie de calciu este superioara barbatilor. De asemenea sunt indicate pentru femei suplimentele de calciu. Nu va fie teama de o hipercalcemie (prea mult calciu) acesta se absoarbe (in cazul unei persoane sanatoase) doar in cantitatile in care organismul are nevoie (caci absorbtia lui este strict dependenta de vitamina D, obtinerea acesteia de catre organism fiind bine controlata). Acelasi principiu exista si in cazul suplimentelor ce contin fier, surplusul de fier in organism apare numai in conditii patologice. Este mai bine ca organismul sa aiba de unde sa ia, decat sa prezinte un deficit.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri