S-a publicat o gama larga de diete, care mai de care mai sanatoase sau mai drastice, toate urmarind sa satisfaca conditiile unei diete ideale: sa fie usor de tinut, sa nu epuizeze organismul, sa mentina sanatatea sau chiar sa o imbunatateasca, sa fie ieftina si cu efecte cat mai rapide. Cum perfectul nu exista, nici o dieta propusa nu poate indeplini toate aceste conditii.
S-a publicat o gama larga de diete, care mai de care mai sanatoase sau mai drastice, toate urmarind sa satisfaca conditiile unei diete ideale: sa fie usor de tinut, sa nu epuizeze organismul, sa mentina sanatatea sau chiar sa o imbunatateasca, sa fie ieftina si cu efecte cat mai rapide. Cum perfectul nu exista, nici o dieta propusa nu poate indeplini toate aceste conditii.

Cea mai importanta variabila a unei diete este sanatatea, mai apoi timpul in care sunt obtinute efectele dorite. Daca un regim perturba echilibrul general al organismului, chiar daca ajungeti la greutatea ideala, veti observa cum kilogramele incep din nou sa se aseze. Sunt insa si diete sanatoase si cu efecte garantate pe care am avut grija sa vi le prezentam in sectiunea “Dieta si alimentatie” de pe site-ul nostru. Totusi unele regimuri, oricat de sanatoase ar fi, nu prezinta aceeasi eficacitate pentru fiecare persoana care le urmeaza. Tocmai de aceea fiecare trebuie sa invete sa isi “asculte” organismul, sa inteleaga semnalele acestuia si sa particularizeze o dieta, obtinand astfel dieta ideala organismului sau.

Factorul genetic prezinta o influenta importanta asupra formelor fizice, astfel sunt persoane care, oricate diete ar urma, nu reusesc sa scape de coapsele solide pe care le mostenesc de la bunica. Cu toate acestea, va puteti mentine greutatea ideala, chiar daca acest fapt cere eforturi.

Exista doua metode fundamentale de slabit, distincte, dar care nu se exclud, ci se completeaza una pe cealalta, fiind obligatoriu indeplinirea simultana a acestora: un regim alimentar sanatos si adecvat nevoilor proprii si efortul fizic. Chiar daca este posibil sa ajungeti la greutatea dorita urmand doar diete, totusi rezultatele nu se vor mentine in timp.

Daca fac sport, slabesc!

In aceasta privinta, pentru persoanele care sunt de acord cu acest subtitlu, am o veste porasta: sportul relativ slabeste. Mai multe studii efectuate pe un lot considerabil de persoane care au urmat un program sportiv intens timp de aproximativ 20 de saptamani fara a le fi controlata dieta au facut urmatoarele descoperiri: barbatii au slabit destul de mult, insa nu suficient pentru a ajunge la greutatea ideala, caci la o anumita limita greutatea a ramas constanta, oricat de multe exercitii fizice ar fi facut. La femei insa nu s-a observat nici o modificare importanta a greutatii. Am putea spune, deci, ca sportul ajuta mai mult barbatii in lupta contra surplusului de kilograme. Explicatia este una medicala, si anume ca organismul intelege prin sport cresterea necesarului de energie si, indirect, cresterea nevoii calorice. Astfel, unele persoane mananca mai mult sau au pofta de alimente care nu sunt importante din punct de vedere cantitativ, ci calitativ, alimente foarte calorice: alune, dulciuri, ciocolata, creme etc. O singura ciocolata are atatea calorii cat sunt pierdute in 10 minute de mers rapid. Sportul are insa efecte extrem de importante atunci cand este asociat cu o dieta corespunzatoare. Retineti totusi rolul sportului: de a creste productia de nergie! In concluzie, sportul va mentine greutatea, dar nu o diminueaza, acest din urma efect avandu-l dieta.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri