IN ACEST ARTICOL:
Spanacul este o sursa foarte buna de magneziu si fier. Din pacate daca il preparam acesta isi pierde din majoritatea calitatilor, in plus daca isi schimba culoarea in verde spre galben este bine sa nu mai consumam deoarece poate fi daunator.
Spanacul este o sursa foarte buna de magneziu si fier. Din pacate daca il preparam acesta isi pierde din majoritatea calitatilor, in plus daca isi schimba culoarea in verde spre galben este bine sa nu mai consumam deoarece poate fi daunator.

Spanacul nu are un continut foarte mare de fier asa cum se crede. Este totusi foarte benefic si un aliment sanatos.

Spanacul contine:

  • apa, peste 90%
  • foarte putine calorii
  • minerale
  • lipide
  • glucide
  • potasiu
  • vitamine


De ce e bine sa consumam spanac?

- are efecte benefice in caz de anemie, covalescenta
- este cicatrizant
- are rol de laxativ
- scade nivelul colesterolului
- daca ai probleme cu tensiunea ridicata ajuta la reglarea acesteia
- stimuleaza digestia dar si curata foarte bine tubul digestiv
- revitalizeaza organismul si intareste sistemul imunitar



De mentionat este si faptul ca spanacul previne cancerul, avand un efect antioxidant. Nu este de neglijat nici calitatea acestuia de a tine departe diabetul.

Pentru persoanele care au probleme cu constipatia este recomandat consumul de jumatate de litru de suc de spanac zilnic. Si daca se doreste urmarea unei cure de slabit, spanacul este bun si in acest caz.

Daca suferi de reumatism, hepatita sau ai avut de-a face cu inflamatii gastrice atunci nu este recomandat sa consumi spanac.

Iti recomandam si urmatoarele retete:

Spanac cu rosii

Peste cu spanac

Orez cu spanac

Budinca de spanac

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri