- 400 g faina
- 2-3 linguri de zahar
- 4 oua
- 150 g margarina
- 3 linguri de lapte
- 1 pliculet zahar vanilat
- 1 lingura de rom
- 50-60 g mac
- 100 ml lapte
- miere
Mod de preparare
Se pun intr-un vas 2-3 linguri de lapte in care se dizolva drojdie. Se adauga si o lingurita de zahar.
Faina se cerne bine si in ea se pune amestecul pregatit in prealabil. Se acopera si acesta cu putina faina. Se tine intr-un loc cald la dospit.
Macul se spala si se pune la fiert cu 100 de ml de lapte si miere.
Ouale se amesteca bine cu zaharul vanilat si cu restul de zahar.Untul se amesteca bine pana se inmoaie.
Peste faina se adauga ouale, untul, foarte putina sare, macul fiert si o lingura de rom. Se amesteca initial cu o lingura si apoi se framanta. Pentru a nu se lipi de maini se mai ia cate putina faina si se da pe palme.
Forna de cozonac se unge cu ulei, se tapeteaza cu faina si se pune compozitia cat sa fie jumatate din forma.
Se lasa iar la dospit aproximativ 30 de minute.
Se unge cu ou si se tine la cuptor aproximativ 45 de minute.
Paste fericit!
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară