Cateva din modalitatile de pastrare si consum sunt urmatoarele:
- murarea si marinarea
- sterilizare
-deshidratare (uscarea legumelor)
-congelare
-producerea de sucur
-pastrarea in solutii concentrate de zahar
Fructele si legumele reprezinta principala sursa de vitamina C. Va prezentam continutul mediu in vitamina C al unor legume si fructe ( pentru 100 g)
Sub 15 mg
Legume
Ceapa uscata
Catraveti
Dovlecei
Vinete
Sfecla rosie
Fructe
Afine
Mure
Banane
Pepeni
Cirese
Mere
Visine
Rodii
Struguri
Visine
Intre 16- 30 mg
Cartofi
Ridichi
Tomate
Mazare
Intre 31-45 mg
Legume
Ceapa
Sparanghel
Urzici
Fructe
Agrise
Mandarine
Zmeura
Intre 40-60 de mg
Legume
salata verde
varza alba
Fructe
coacaze
grepfuituri
portocale
Intre 61- 75 mg
Legume
Conopida
Loboda
Gulie
Spanac
Fructe
Capsuni
Fragi
Lamai
Intre 76-100 mg
Varza verde
Varza de Bruxelles
Intre 101-150 mg
Ardei verde
Marar
Papadie
Urzici
Intre 151-200 mg
Patrunjel
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice
3 noi terapii celulare aprobate de FDA. 74% dintre studiile aflate în desfășurare sunt dedicate oncologiei
Cancerul de sân triplu negativ (TNBC) în România. Sondaj: 7 din 10 paciente chestionate cu TNBC au până în 50 de ani