Legumele – fasolea, mazarea si lintea – sunt surse bune de proteine vegetale, sunt lipsite de colesterol si foarte putine grasimi, fapt ce le face un bun substituent pentru carne.
3. Consuma mai multe fructe si legume
Acestea sunt cele mai importante surse de minerale si vitamine; sunt sarace in calorii si bogate in fibre.
O dieta bogata in fibre solubile, precum cele care se gasesc in fructe si legume, ajuta la mentinerea unui nivel normal de colesterol si reduce riscul bolilor de inima.
Este recomandat ca acestea sa fie consumate cat mai proaspete, dar si fructele si legumele congelate sau conservate sunt o alegere buna.
4. Alege cerealele integrale
Cerealele integrale reprezinta o sursa importanta de fibre si alti nutrienti. Aduc in acelasi timp vitamine si minerale precum tiamina, riboflavina, niacina, vitamina E, magneziu, seleniu, zinc si fier.
Poti creste cantitatea de cereale integrale din dieta alegand painea integrala in locul celei din faina alba, paste din grau integrale in locul celor normale sau orez brun il locul celui alb. Pentru micul dejun alege cerealele cu continut ridicat de fibre, precum cele din fulgi de ovaz, tarate, in locul celor indulcite artificial.
5. Diminua consumul de sare
Consumul ridicat de sare poate produce hipertensiune, un factor de risc pentru bolile cardiovasculare. Reducerea cantitatii de sare din dieta este o parte importanta a unei alimentatii care sa-ti protejeze inima. Recomandarile cardiologilor pentru adulti vizeaza un consum de sare sub 2300mg pe zi. Poti obtine aceasta doza zilnica prin reducerea cantitatii de sare pe care o folosesti la gatit dar si prin alegerea unor alimente care contin mai putina sare.
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?