Pentru o viata sanatoasa si cat mai lunga un rol principal il are functionalitatea in conditii optime a aparatului cardiovascular. Mai exact, majoritatea oamenilor sufera de o patologie cardiovasculara, ceea ce le ingreuneaza viata, posibilitatile de distractie si imagine, frumusetea fiind in stransa legatura cu fluxul sanguin (ce depinde de sanatatea vaselor) si nutrientii transportati de acesta. Desi este cunoscut faptul ca alimentatia incorecta poate creste riscul bolilor cardiovasculare, este uneori dificil sa iti schimbi obiceiurile alimentare. Iata cateva sfaturi, usor de urmat, de care ar trebui sa tii cont daca iti doresti o inima sanatoasa.
6. Mananca moderat

Pe langa ceea ce trebuie sa mananci este important si modul in care te alimentezi. Farfuriile foarte pline, mai multe feluri de mancare, consumul de alimente exagerat conduc cu siguranta la un aport caloric foarte ridicat, la nivele crescute de coelsterol si grasimi.
Pentru a-ti proteja aparatul cardiovascular este necesara o alimentatie echilibrata si variata in acelasi timp.

7. Creeaza-ti meniuri zilnice

Folosind cele sase reguli de mai sus pregateste-ti in fiecare zi mese sanatoase, care sa iti protejeze inima. Cand iti selectezi alimentele, concentreaza-te pe legume, fructe si cereale integrale. Alege surse de proteine sarace in acizi grasi saturati, alimentele bogate in grasimi si cu continut ridicat de sare. Nu consuma portii foarte mari si cel mai important, asigura-te ca beneficiezi de o alimentatie variata.

sursa: www.healthy.ro

Va recomandam si alte articole de pe HEALTHY:

De ce sa mergi la sala azi

Laboratorul dragostei

Cum scap de pistrui?

Primul ajutor de Paste
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri