Pentru o viata sanatoasa si cat mai lunga un rol principal il are functionalitatea in conditii optime a aparatului cardiovascular. Mai exact, majoritatea oamenilor sufera de o patologie cardiovasculara, ceea ce le ingreuneaza viata, posibilitatile de distractie si imagine, frumusetea fiind in stransa legatura cu fluxul sanguin (ce depinde de sanatatea vaselor) si nutrientii transportati de acesta. Desi este cunoscut faptul ca alimentatia incorecta poate creste riscul bolilor cardiovasculare, este uneori dificil sa iti schimbi obiceiurile alimentare. Iata cateva sfaturi, usor de urmat, de care ar trebui sa tii cont daca iti doresti o inima sanatoasa.
6. Mananca moderat Pe langa ceea ce trebuie sa mananci este important si modul in care te alimentezi. Farfuriile foarte pline, mai multe feluri de mancare, consumul de alimente exagerat conduc cu siguranta la un aport caloric foarte ridicat, la nivele crescute de coelsterol si grasimi.
Pentru a-ti proteja aparatul cardiovascular este necesara o alimentatie echilibrata si variata in acelasi timp.
7. Creeaza-ti meniuri zilnice Folosind cele sase reguli de mai sus pregateste-ti in fiecare zi mese sanatoase, care sa iti protejeze inima. Cand iti selectezi alimentele, concentreaza-te pe legume, fructe si cereale integrale. Alege surse de proteine sarace in acizi grasi saturati, alimentele bogate in grasimi si cu continut ridicat de sare. Nu consuma portii foarte mari si cel mai important, asigura-te ca beneficiezi de o alimentatie variata.
sursa: www.healthy.ro Va recomandam si alte articole de pe HEALTHY:
De ce sa mergi la sala azi Laboratorul dragostei
Cum scap de pistrui? Primul ajutor de Paste
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice.
Puroi în gât - cauze, simptome și tratament eficient
Ceaiul de mentă - Beneficii și proprietăți pentru sănătate! Aromă, savoare și terapie într-o singură ceașcă de ceai
Sărbătoare 12 octombrie: Sfinții Mucenici Tarah, Prov și Andronic
Garbo
Ultima actualizare: 9 Septembrie 2020 @ 03:09
Garbo - Arta de a trăi frumos!
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?