Ingrediente
- 1 rata
- 4 ficatei de pui
- ficatul ratei
- 125 ml vin rosu
- 100 ml apa
- 1 lingurita de faina
- 50 g unt
- patrunjel
Mod de preparare
Ficateii de pui si ficatul ratei se taie marunt si se amesteca bine cu patrunjelul, taiat si el marunt, si se adauga sare si piper dupa gustul fiecaruia.
Trebuie sa cureti rata bine si sa o umpli cu compozitia obtinuta din amestecul ficateilor.
Se leaga, se da cu unt pe intreaga suprafata ( mai exact se unge) si se baga la cuptor sa se friga.
Se mai prepara si un sos din 25 de grame de unt, o lingurita de faina peste care se adauga apa, vinul si putina sare.
Rata se scoate din tava si sosul ramas in tava se amesteca bine cu sosul pregatit.
Rata umpluta se serveste calda cu sos.
Pofta buna!
Va recomandam si urmatoarea reteta
Rata cu portocale
SARBATORILE DE IARNA se apropie. Daca doresti sa afli o reteta anume da click aici si spune-ne ce reteta de sarbatori te-ar interesa. De asemenea, poti trimite chiar tu o reteta prin optiunea trimite reteta.
COMUNITATEA DELLY
Va invitam sa o descoperiti, sa va completati profilul si sa beneficiati de toate avantajele ei. Puteti comenta si initia discutii pe forum sau pe blog, va puteti face grupuri de prieteni, puteti posta albume de poze si clipuri video, asta pe langa multe alte optiuni pe care vi le ofera comunitatea DELLY!
Da click aici pentru a ne trimite sugestiile si parerile tale
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice
3 noi terapii celulare aprobate de FDA. 74% dintre studiile aflate în desfășurare sunt dedicate oncologiei
Cancerul de sân triplu negativ (TNBC) în România. Sondaj: 7 din 10 paciente chestionate cu TNBC au până în 50 de ani